Κοινωνία

14/05/2021 - 13:09

40ημερο μνημόσυνο της Αιμιλίας Λίτινα (Αρεοπαγίτη ε.τ.

Αύριο Σάββατο 15 Μαΐου στην Αγία Παρασκευή, Νέας Σμύρνης

40ημερο μνημόσυνο της Αιμιλίας Λίτινα (Αρεοπαγίτη ε.τ.)

Πέρασαν κιόλας περισσότερες από 40 μέρες από τις 30 Μαρτίου 2021 όταν και «έφυγε» από τη ζωή η Αιμιλία Λίτινα, Αρεοπαγίτης ε.τ. με καταγωγή από το Κεράμι Λέσβου και το Αμάρι Ρεθύμνου (της αρχοντικής οικογένειας του Βυζαντίου, των Λιτιναίων).

Η Αιμιλία Λίτινα, όπως είχε γράψει σε ανακοίνωσή της το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην απονομή της Δικαιοσύνης και σε όλη της την πορεία επέδειξε ήθος, εργατικότητα και ζήλο για το λειτούργημά της. Η επιστημονική της κατάρτιση και το ήθος της την αξίωσαν να προαχθεί στον ανώτατο βαθμό του Αρεοπαγίτη τον Ιούνιο του 2005. Η Αιμιλία Λίτινα, εκτός από τη Δικαιοσύνη, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες και στην Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών της οποίας υπήρξε εκλεκτό και ενεργό μέλος ασκώντας πολλές φορές καθήκοντα Προέδρου και μέλους της εξελεγκτικής επιτροπής.

Επίσης συμμετείχε σε κάθε είδους δραστηριότητα, των συντοπιτών της και των σωματείων του νησιού, όπως και στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), καθώς αγαπούσε πολύ και βοηθούσε το γενέθλιο τόπο της με κάθε τρόπο.

Η κηδεία της έγινε την 1η Απριλίου 2021 στα κοιμητήρια Νέας Σμύρνης, με παρουσία μικρού αριθμού ατόμων, λόγω των εκτάκτων μέτρων. Επικήδειο λόγο εκφώνησε η κ. Ρωξάνη Τσιμπιροπούλου, Γενική Γραμματέας του Σωματείου «Οι φίλοι του Μουσείου Μπενάκη», του οποίου η εκλιπούσα υπήρξε μέλος.

 

Αύριο Σάββατο 15 Μαΐου στις 11.00, στην Αγία Παρασκευή, Νέας Σμύρνης.

Μοιράσου το άρθρο!