Κοινωνία

07/11/2016 - 06:38

45 μητέρες στη Μυτιλήνη στέλνουν το μήνυμα: θηλασμός οπουδήποτε και οποτεδήποτε!

7ος Πανελλαδικός Δημόσιος Ταυτόχρονος 

45 μητέρες θήλασαν τα παιδιά τους στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου και την ίδια στιγμή  εκατοντάδες μητέρες θήλασαν τα παιδιά τους σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας στο 7ο Πανελλήνιο Ταυτόχρονο θηλασμό.

 Η εκδήλωση έχει ως στόχο η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού. Μητέρες από τη Μυτιλήνη συντάχθηκαν  το πρωί  της Κυριακής στα σκολαπάτια του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης  προκειμένου να  λάβουν μέρος στον 7ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Οι μητέρες με τα μικρά τους κάθισαν στα σκαλοπάτια  και θήλασαν δημόσια τα παιδιά τους όπως συνέβη ταυτόχρονα και σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας. « Αυτή η προσπάθεια είναι ένα είναι ένα μήνυμα προς όλες τις μητέρες να καταλάβουν την σημασία του θηλασμού και να μην ντρέπονται να ταΐζουν τα παιδιά τους αλλά μήνυμα και για τις γυναίκες οι οποίες είναι υποψίες μανούλες να μάθουν την αξία του μητρικού θηλασμού για εκείνες αλλά και τα μωρά τους»  τονίζουν στο μήνυμά τους οι μητέρες.

φώτο: Irene Delig

Μοιράσου το άρθρο!