Κοινωνία

02/12/2014 - 10:50

4ο Παλλεσβιακό Προσκοπικό Συνέδριο

Το Συνέδριο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου, το 4ο Παλλεσβιακό Προσκοπικό  Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικά το ερχόμενο Σαββάτο 6 Δεκεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας Προσκόπων Λέσβου στο Μακρύ Γυαλό της Μυτιλήνης.

Σε αυτό μεταξύ των άλλων θα αναδειχθούν οι εκπρόσωποι της Λέσβου οι οποίοι θα είναι τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για τα έτη 2015 και 2016. Να τονίσουμε ότι το 2008 ήταν πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που δεδομένης και της επανίδρυσης της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου και της ανάπτυξης που την ακολούθησε, οι Πρόσκοποι της Λέσβου εκπροσωπήθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τη διετία 2009 – 2010 και έκτοτε συνεχώς εκπροσωπούνται.
Το Προσκοπικό Συνέδριο, προσκοπικός θεσμός και απόδειξη της Δημοκρατάις στην πράξει που διέπει τη λειτουργία της Προσκοπικής Κίνησης, λειτουργεί κάθε δυο χρόνια (ή όποτε άλλο κριθεί απαραίτητο) με τη συμμετοχή όλων των βαθμοφόρων της Περιφερειακής Εφορείας. Θα ξεκινήσει δε, στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου με τη συμμετοχή περίπου 30 βαθμοφόρων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, τις κυρίως εργασίες του Συνεδρίου και τέλος την ανάδειξη με ψηφοφορία μεταξύ υποψηφίων, των εκπροσώπων της Λέσβου στην Προσκοπική Γενική Συνέλευση.
 

Μοιράσου το άρθρο!