Κοινωνία

02/07/2019 - 20:06

52χρονος από το Πέραμα Γέρας δίνει μάχη για τη ζωή του - Ας βοηθήσουμε!

Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών 2 και 6 ετών

Είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών, ηλικίας 2 και 6 ετών, δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή.

Ο 52χρονος πατέρας  - σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στρατή Σαμιώτη  ( εφημερίδα "Τα Νέα της Λέσβου" ) -    ζει στο Πέραμα της Γέρας και διαγνώστηκε με καρκίνο των πνευμόνων.

Πρόκειται για αγροτοεργάτη από την περιοχή της Σάμου, ο οποίος βρέθηκε οικογενειακώς στο Πέραμα ζητώντας μία καλύτερη επαγγελματική τύχη

 Η σύζυγος του 52χρονου δεν εργάζεται και η οικογένεια διαμένει σε μια κατούνα του Περάματος, δηλαδή σε ένα εξοχικό, το οποίο όμως θεωρούν υπεραρκετό για τις ανάγκες τους. Το πρόβλημα ξεκίνησε από την ώρα που ο πατέρας του σπιτιού διαγνώστηκε με καρκίνο των πνευμόνων και μάλιστα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του παραπέμφθηκε στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο των Αθηνών Άγιος Σάββας από το Βοστάνειο. Άνεργος και ανασφάλιστος έπρεπε με βοήθειες φίλων και γνωστών να βρει τα χρήματα για να μισθώσει στην Αθήνα μια γκαρσονιέρα, όπου μίσθωσε η οικογένεια για να μπορεί ο 52χρονος να υποβάλλεται στις χημειοθεραπείες.

Δυστυχώς όμως οι χημειοθεραπείες δεν έχουν πάντοτε την καλύτερη εξέλιξη. Από το σοκ των θεραπειών στις οποίες υποβλήθηκε έχει σοβαρό πρόβλημα δύσπνοιας. Οι γιατροί προτείνουν να αλλάξει το πρωτόκολλο για τη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου ώστε να υποβληθεί σε ακτινοβολίες, με την ελπίδα να συρρικνωθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο οι όγκοι. Δυστυχώς όμως καθώς ο ίδιος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, δηλαδή αν και ανασφάλιστος μπορεί να έχει πρόσβαση στη δωρεάν περίθαλψη, δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για ακτινοβολίες παρά μόνο μετά από μήνες, δηλαδή όταν ενδεχομένως να είναι αργά για τον ίδιο. Κάτω από αυτήν την εξέλιξη οι γιατροί προτείνουν να υποβληθεί σε ακτινοβολίες σε ιδιωτικό Θεραπευτικό Κέντρο, για να γίνει όμως αυτό απαιτούνται τουλάχιστον 1.000 ευρώ για τη συμμετοχή του, ενώ ταυτόχρονα έχουν δημιουργηθεί άλλα χρέη της τάξης των 500 ευρώ! Τα 1.500 ευρώ, που για πολλούς στις μέρες μας είναι ένα ποσό που μπορούν να βρουν σχεδόν άμεσα, για τη συγκεκριμένη οικογένεια μοιάζει με ολόκληρο βουνό, ιδιαίτερα όταν και τα γάλατα ακόμα για τα παιδιά τους στην Αθήνα τα εξασφαλίζουν με τη βοήθεια της οργάνωσης του Χαμόγελου του Παιδιού!

 

Σε αυτό το δράμα της συγκεκριμένης οικογένειας, ο άγγελός τους αναδεικνύεται η ιατρός μικροβιολόγος  Φεβρωνία  Κανταρτζή.

Η κα Κανταρτζή αναφέρει:  "Ο κ Ι. Κ ετών 52 κ πατέρας 2 ανήλικων παιδιών ως ανασφάλιστος κ οικονομικά ευπαθής ζητά τη βοήθεια μας προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε ακτινοβολίες για σοβαρό πρόβλημα υγειας . Το ποσό που χρειάζεται συνολικά ανέρχεται στα 1500€ . Οποιαδήποτε συμμετοχή , έστω κ εξαιρετικά μικρή ειναι σημαντική ! Το παρόν δημοσιεύεται κατόπιν παρακλήσεως του συγγενικού περιβάλλοντος. Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε με π.μ. αλλιώς υπάρχει κουμπαράς στο ιατρείο : Καβέτσου 10 - τηλέφωνο (22510) 25070. Ευχαριστώ"

Μοιράσου το άρθρο!