Κοινωνία

08/04/2020 - 15:56

Αφημένος στο νεκροθάλαμο για 40 μέρες ...Γιώργος Κεντρίδης

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ...;
Αφημένος στο νεκροθάλαμο για 40 μέρες συντοπίτης μας...

Ο καταγόμενος από τη Μυτιλήνη Γιώργος Κεντρίδης

Ο καταγόμενος από τη Μυτιλήνη Γιώργος Κεντρίδης, μια ζωή βιοπαλαιστής απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών με τη σπιτονοικοκυρά του να τον βρίσκει νεκρό το βράδυ της 28ns Φεβρουαρίου, στο διαμέρισμά του στη Λάρι­σα.

Ήταν για αρκετά χρόνια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες της Λάρισας, χαρίζοντας γέλιο σε μικρούς και μεγάλους πελάτες, σε θεσσαλικό πολυκατάστημα, πότε ντυμένος κλόουν, πότε κάνοντας παντομίμα και διάφορους άλλους αυτοσχεδιασμούς.

Όταν δεν πρόσφερε χιούμορ, προσπαθού­σε να δώσει ελπίδα διαθέτοντας λαχεία σε πλανόδιους.

Ωστόσο από την 28η Φεβρουάριου που πέθανε μέχρι και σήμερα, το άψυχο σώμα του 84χρονου που αποτέλεσε γραφική μορφή της Λάρισας, παραμένει «ξεχασμένο» σε νεκρο­θάλαμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και δεν είναι γνωστό αν έχουν μάθει για την κατάσταση οι δύο κόρες του που ζουν με τις οικογένειές τους στην περιοχή, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και από το δημοσίευμα της εφημερίδας 'Ελευθερία".

Σχεδόν σαράντα ημέρες από τον θάνατο του Γ. Κεντρίδη, κατά πώς φαίνεται, δεν εκδηλώ­θηκε ενδιαφέρον για να τον κηδέψουν, με αποτέλεσμα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, το Αστυνομικό Τμήμα και η Ιατροδικα­στή Υπηρεσία να αναζητούν λύση προκειμένου να τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία, μετά από αίτημα που υπέβαλε χθες η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις δικαστικές αρχές, καθώς η σορός του 84χρονου δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στο νεκροτομείο του ΠΠΓΝΛ.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και με τον 84χρονο, το πρόβλημα δημιουργείται από την αδυναμία κάλυψης του κόστους της κηδείας, ενώ από τον Δήμο Λαρισαίων, σε περιπτώσεις απόρων -μεταξύ άλλων- πολιτών, παραχωρείται ο τάφος.

Ευτυχώς εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από μια οικογένεια που ανωνύμως πήρε την πρωτοβουλία και θα αναλάβει τα έξοδα της κηδείας, καθώς ήδη ανέλαβε κάποιο γραφείο κηδειών, ενώ συγκινητικό είναι ότι υπήρξε ενδιαφέρον και από 2-3 ακόμα συνανθρώπους μας από την περιοχής της Λάρισας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε. Δεν ξέρουμε τις οικογενειακές σχέσεις του εκλιπόντα με το συγγενικό του περιβάλλον ή την όποια οικονομική αδυναμία υπάρχει σε βαθμό που να μην μπορεί να γίνει κάτι από τη μεριά τους και το φόβο που επικρατεί σε αρκετούς με τον ιό. Πάντως είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να ζουν μόνοι, από επιλογή τους ή εγκατάλειψή τους κάτι που θα ενταθεί φοβόμαστε κι άλλο στον "αστερισμό" που ζούμε του κορονοϊού και των όποιων επόμενων θα έρθουν...

Ας κάνουμε όλοι, το καλύτερο και πριν και μετά...

ΟΛΣΑ

Μοιράσου το άρθρο!