Κοινωνία

14/10/2015 - 13:35

Αχ..... στο Μόλυβο ζητούν από το Δήμο να ξεκαθαρίσει τις ΜΚΟ!

Συντονιστική Επιτροπή των επαγγελματιών, Φορέων και Δημοτών Μήθυμνας ( Μολύβου) και Πέτρας για την εξεύρεση λύσεων ως προς το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα

Στην συνέλευση που έγινε στις 9 Οκτωβρίου στο συνεδριακό κέντρο Μολύβου, παραβρέθηκαν, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Μολύβου και Πέτρας, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής,  ο  βουλευτής του νομού κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και σύσσωμη η κοινωνία της περιοχής. Στη συνέλευση διαβάστηκε επιστολή του πρώην Δημάρχου Μολύβου Δούκα Κώστα που επικροτεί τις προσπάθειες τις συντονιστικής επιτροπής για πρώτη στάση στα Μ. Θέρμα.

Στην Συνέλευση αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
 
1.    Η αυτονόητη απόφαση περίθαλψης των προσφύγων – μεταναστών βάσει των όσων αποφασίστηκαν στην λαϊκή συνέλευση της 25ης Σεπτεμβρίου.
 
2.    Η αδιαπραγμάτευτη και αμετάκλητη θέση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Μολύβου – Πέτρας ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, στην πιο τουριστική περιοχή του νησιού, που διακινεί, υποδέχεται και διαχειρίζεται το 80% του συνόλου της τουριστικής οικονομίας του νησιού να δημιουργηθεί ένα «hotspot» κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών. Αυτό θα σημάνει τον αφανισμό του τόπου και των ντόπιων κατοίκων με τραγικά οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα όχι μόνο για τον τόπο, εδώ, αλλά  για το σύνολο του νησιού.
 
3.    Αυτή την απόφαση επιβίωσης της περιοχής όλοι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν σθεναρά με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο και τρόπο.
 
4.    Η λαϊκή συνέλευση ΑΠΑΙΤΕΙ από τον Δήμαρχο, εκ νέου και άμεσα, το ξεκαθάρισμα των αμέτρητων ποικιλώνυμων ΜΚΟ, εγχώριων η αλλοδαπών, που στριμώχνονται στην περιοχή μας, ασκούν ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των προσφύγων και εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, περιφρονώντας απολύτως τις δικές της ανάγκες.


5.    Απαιτεί, μετά το ξεκαθάρισμα, να μείνουν εδώ οι σοβαρές και πασίγνωστες ΜΚΟ, όπως   «οι γιατροί του κόσμου», η “IRC” δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο και όποια, επιπλέον, υπάρχει αυτής της κατηγορίας, που έχουν επιδείξει τον αρμόζοντα σεβασμό στην κοινωνία που τις φιλοξενεί. Οι υπόλοιπες δεν έχουν θέση εδώ απλώς βλάπτουν τον τόπο και επιτείνουν τις ροές των μεταναστών.
 
6.    Ειδικότερα, όσες παραμείνουν, να υποχρεωθούν να μεταφέρουν την δράση τους στο σημείο πρώτης στάσης, στα «Μεγάλα Θέρμα», όπως έχει επιδειχθεί από όλη της κοινωνία. Σε κανένα άλλο σημείο του οικισμού ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ παρόμοια δραστηριότητα.

7.    Εάν αυτό δεν γίνει η λαϊκή συνέλευση διά της συντονιστικής επιτροπής αγώνα την οποία ανέδειξε και θα συγκροτηθεί πάραυτα σε σώμα θα επιληφθεί του ζητήματος με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο. Ο τόπος δεν αποτελεί ξέφραγο αμπέλι για κανέναν! Όποια «ανθρωπιστική» δικαιολογία κι αν μεταχειρίζεται.
 
8.    Τέλος επανέλαβαν την σοβαρή διάθεση της επιτροπής και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην ορθή διαχείριση του ζητήματος προς όφελος όλων των πλευρών. Προσφύγων- μεταναστών αλλά και του ντόπιου πληθυσμού.
 
9.    Επεσήμαναν την ανάγκη συντονισμού όλων των δυνάμεων τοπικών και αυτοδιοικητικών, που πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε η λύση να είναι λύση συναινετική, ορθολογική και όχι μια λύση διχαστικής επιβολής που δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί και ΔΕΝ θα γίνει αποδεκτή.
 

οι παραπάνω αποφάσεις της Συνέλευσης το οποίο υπογράφεται από:

  • τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων Μολύβου - Πέτρας,
  • από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής
  • των επαγγελματιών και δημοτών Μολύβου – Πέτρας,
  • από τον Πρόεδρο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου
  • και από εκατοντάδες δημότες της ευρύτερης περιοχής(η συλλογή υπογραφών υποστήριξης του ψηφίσματος συνεχίζεται).

 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση δεν είναι η στείρα άρνηση επαγγελματιών και μερίδας κατοίκων της περιοχής του Μολύβου . Αυτή την έχουμε συνηθίσει όλο αυτό το διάστημα. Λες και η Λέσβος είναι μόνο ο Μόλυβος.  Δηλαδή τι να πει η Μυτιλήνη;

Ας το προσπεράσουμε αυτό...

Στην ανακοίνωσή τους ζητούν από το Δήμαρχο Λέσβου να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις ΜΚΟ που βρίσκονται στην περιοχή.  Από που προκύπτει ότι ο Δήμαρχος Λέσβο είναι ο «αστυνόμος των ΜΚΟ» και πρέπει να κάνει εκκαθάριση;  Από που προκύπτει ότι οι εθελοντές των ΜΚΟ επιτείνουν το ρεύμα των προσφύγων;  Ποιος τους δίνει δικαίωμα να επιλέγουν ΜΚΟ και "αδειοδοτούν σημεία δράσης" των ΜΚΟ;

Σε μια περίοδο με λεπτές ισορροπίες τέτοιες ανακοινώσεις μόνο ζημιά κάνουν. Ας αναλογιστούν όλοι αυτοί εκεί στο Μόλυβο μήπως ξεσπάσει κύμα εναντίον τους και χαρακτηριστούν ως «αφιλόξενοι» τη στιγμή που η Μυτιλήνη έχει χαρακτηριστεί «πρωτεύουσα της αλληλεγγύης»


 

Μοιράσου το άρθρο!