Κοινωνία

08/09/2014 - 15:07

Αιμοδότες Αγιάσου: Δώστε λύση στα προβλήματα του Σταθμού Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Π

ρος

 Διοικητή Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου  Μυτιλήνης Βασίλειο Μουζάλα


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας  (Ε.ΚΕ.Α).
2. Πανελλήνια Ομοσπονδία  Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α).
3. Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία  Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών


Θέμα:<< Έλλειψη προσωπικού στο Σταθμό Αιμοδοσίας Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης >>.

Η ομάδα εθελοντών αιμοδοτών της Αγιάσου Λέσβου, παρότι είναι ίσως η νεώτερη ομάδα εθελοντών αιμοδοτών στο νησί μας (έχει χρόνο ζωής μόλις 8 μηνών και έχει οργανώσει μόλις 2 εθελοντικές αιμοδοσίες) δίνει ένα μεγάλο αγώνα για να ευαισθητοποιήσει τους Συνδημότες μας Αγιασώτες στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και μαζί με όλους τους άλλους Φορείς Εθελοντών Αιμοδοτών του νησιού μας  πρωτοστατούμε τόσο στην διοργάνωση τακτικών Εθελοντικών Αιμοδοσιών, όσο και έκτακτων αιμοδοσιών, ώστε να αντιμετωπίζονται οι τακτικές και έκτακτες ανάγκες των συνανθρώπων μας.
Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους υπευθύνους και το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας, των οποίων  η εργασία  απαιτεί την μέγιστη συγκέντρωση και προσοχή, ώστε να εκμηδενίζεται η πιθανότητα λάθους στις ιδιαίτερα  ασφυκτικές συνθήκες που εργάζονται.
Θέλουμε λοιπόν να σας θέσουμε το οξύτατο θέμα της έλλειψης προσωπικού αφού  βλέπουμε  ότι η  κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει χωρίς να δίνονται οι απαιτούμενες  λύσεις.
Ζητήσαμε για την αιμοδοσία μας της 22ης Μαΐου 2014 να παρευρίσκονται 3 (τρείς) νοσηλεύτριες, και 3 καρέκλες ώστε να μην βλέπουμε τους Εθελοντές μας να  φεύγουν χωρίς να έχουν αιμοδοτήσει. Κάτι που αντιμετωπίσαμε στην τελευταία  αιμοδοσία
Τούτο όμως έχει καταστεί  αδύνατο με την σημερινή κατάσταση στο Σταθμό Αιμοδοσίας, είμαστε δε τελείως αντίθετοι στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών εις βάρος του υπηρετούντος προσωπικού. Αν πρέπει να  γίνουν μετακινήσεις από άλλα τμήματα του νοσοκομείου, ας προχωρήσουν άμεσα ώστε να στελεχωθεί επαρκώς ο σταθμός της αιμοδοσίας και ας ολοκληρωθούν επιτέλους οι προσλήψεις αδιόριστων, οι οποίες έχουν εγκριθεί μέσω ΑΣΕΠ.
Εμείς δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κινητοποιούμε τους εθελοντές μας, διαθέτουμε τον ελεύθερο  χρόνο μας για να τους  ευαισθητοποιήσουμε στο δρόμο της προσφοράς  και στο τέλος καταλήγουμε να τους  διώχνουμε  λόγω της μεγάλης αναμονής! Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι τουλάχιστον 20-25 φιάλες αίμα χάθηκαν στην τελευταία αιμοδοσία μας  εφόσον η αναμονή κάποια στιγμή έφθασε να είναι μέχρι και 2,5 ώρες και οι αιμοδότες μας, βλέποντας την ουρά, έφευγαν.
Δώστε τις απαιτούμενες λύσεις  τώρα. Ενισχύστε το Σταθμό Αιμοδοσίας του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης με προσωπικό ΆΜΕΣΑ, διότι σε αντίθετη περίπτωση  αναλαμβάνετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την μη ομαλή  διεξαγωγή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Αναμένουμε  την απάντησή σας για τους λόγους της απαράδεκτης αυτής κατάστασης.


                  

ΑΓΙΑΣΟΣ 04/09/2014
Τηλ/φαξ  2252023200
                                 omada_ethelonton_agiasou@gmail.com

Η ΟΜΑΔΑ   ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  

Μοιράσου το άρθρο!