Κοινωνία

06/12/2014 - 09:23

Ακριβή βενζίνη για πάντα... για το "καλό" μας! - Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

Πριν ένα μήνα έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητο μου, 1,59 ευρώ το λίτρο σε πρατήριο της Μυτιλήνης. Έβαλα πάλι χτες (είδατε πόσο οικονόμος είμαι;). Ίδια τιμή 1,59 ευρώ. Εντωμεταξύ στο μήνα αυτό το βαρέλι το πετρέλαιο έπεσε περίπου 30 δολάρια, κλονίζεται η Ρωσία, οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο βρίσκονται σε αναβρασμό, σ΄ όλο τον  πλανήτης καταρρέουν η τιμή του πετρελαίου  και μόνο στην Ελλάδα υπάρχει η πλήρης ακινησία στη τιμή του πετρελαίου! Αλλά δυστυχώς ακινησία για το θέμα αυτό υπάρχει και από την κυβέρνηση. Η οποία δείχνει τον τσαμπουκά της σε τύπους σαν τον Ρωμανό ή σε συνταξιούχους που διαμαρτύρονται, ενώ κάνει τη πάπια στους 5-6 πετρελαιάδες που αλωνίζουν την αγορά. Βέβαια κάτι ακούστηκε ότι θα παρέμβει εισαγγελέας για το θέμα αυτό. Μέχρι όμως να παρέμβει, μέχρι ν΄ ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία , ζήσε Μάη μας… Είναι σαν το ανέκδοτο που λέει ότι όταν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, δημιουργείς μια επιτροπή!
Το πρόβλημα είναι γνωστό, οι πρωταγωνιστές είναι γνωστοί αλλά κάνει τζίζ!! Τολμάει κανείς να τα βάλει μαζί τους; Άσε που αυτό βολεύει το κράτος, γιατί έτσι κουτοπόνηρα που κινείται τι σκαρφίστηκαν; Απ΄ ότι μαθαίνω έχουν βάλει τέτοιο πλαφόν στο φόρο, που και να πέφτει διεθνώς το πετρέλαιο, στην Ελλάδα να παραμένει ίδια η τιμή!
Με τέτοιες λοιπόν λογικές, πως η κοινωνία μπορεί να «θυσιαστεί» για το καλό της Ελλάδος; Γιατί η θυσία έχει ουσία όταν γίνεται εν γνώσει και της κοινωνίας και σε όλες τις τάξεις. Όχι τώρα βρήκαμε κάποιους φουκαράδες τους βαράμε και για τους άλλους κάνουμε τα στραβά μάτια;
 
ΕΡΜΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!