Κοινωνία

15/02/2016 - 18:05

To «ακριβό» δώρο του Αντιδημάρχου Λέσβου σε ένα πρόσφυγα....

yle="text-align: justify;">Kυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στο ασφυκτικά  γεμάτο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τον Γιώργο Νταλάρα.  Η συμμετοχή του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, με διεθνή δράση και αναγνώριση,  ήταν προσφορά προς τους χιλιάδες ντόπιους εθελοντές που βοηθάνε καθημερινά τους πρόσφυγες του νησιού.

 
Ωστόσο η συναυλία έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη. Στο μέσο της συναυλίας ο Γιώργος Νταλάρας παραχώρησε τη θέση του και την κιθάρα του στο Ντάνι. Ο νεαρός μουσικός από τη Συρία (που εδώ και τρεις μήνες μένει στη Μυτιλήνη) έπαιξε με μοναδικά τρόπο δύο μουσικά κομμάτια και άφησε άφωνους το κοινό και τους μουσικούς του Γιώργου Νταλάρα. Το μεγάλο ταλέντο του δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Ο Γιώργος Νταλάρας μόλις επέστρεψε στη σκηνή δήλωσε ενθουσιασμένος από τις μουσικές ικανότητες του Ντάνι.
 
Αυτό που στη συνέχεια έγινε γνωστό είναι ότι ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης είχε στείλει πριν μερικές ημέρες στο Γιώργο Νταλάρα ένα DVD με το Ντάνι να παίζει την κιθάρα του… και ο Γιώργος Νταλάρας  αναγνωρίζοντας το ταλέντο του τον κάλεσε στη σκηνή. Αυτή ακριβώς η πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού ήταν ένα δυνατό μήνυμα: η Λέσβος της αλληλεγγύης , η Λέσβος του πολιτισμού. 
 
Μετά το τέλος της συναυλίας ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε με το Ντάνι και… ελπίζουμε αυτό το «ακριβό» δώρο του Αντιδημάρχου Πολιτισμού να είναι η αφετηρία για νεά ζωή του Ντάνι.
 
 
 
 

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε το MEGA. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Νταλάρας έκανε πρόταση στο Ντάνι για μόνιμη συνεργασία.

 

Μοιράσου το άρθρο!