Κοινωνία

03/04/2014 - 19:23

Αλλαγές στην επικύρωση αντιγράφων

 Μέσα στα πλαίσια της άμεσης επικοινωνίας μας με τους πολίτες  και της  εύρυθμης λειτουργίας της Διεύθυνσης των Κ.Ε.Π Δήμου Λέσβου με αποκλειστικό σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, πληροφορούμε  ότι  σύμφωνα με τον Ν. 4250/2014 [ΦΕΚ 74/Α΄/26-3-2014] καταργείται η υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων από τους ενδιαφερομένους, στο σύνολο των συναλλαγών τους με όλο το Δημόσιο Τομέα.

 Με τη νέα ρύθμιση διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των υπόχρεων φορέων και περιλαμβάνονται σε αυτούς όχι μόνον οι διοικητικές αρχές αλλά και όλοι οι φορείς του δημόσιου τομέα, όπως: τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από το κράτος, οι δημόσιες επιχειρήσεις κ.λ.π. Επίσης συμπεριλαμβάνονται και οι δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες δεν αποτελούν αμιγώς διοικητικές αρχές  π.χ τα Δικαστήρια όλων των βαθμών, οι Μητροπόλεις, τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, οι Μουφτείες κ.α

     Περαιτέρω, καταργείται η υποβολή απλών αντιγράφων εγγράφων, συνοδευμένων από την υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία ο ενδιαφερόμενος βεβαίωνε την ακρίβεια των στοιχείων.

 

 

                                                                                  Η Προϊσταμένη της Δ/νσης

                                                                                   των Κ.Ε.Π Δήμου Λέσβου

 

                                                                                 ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ 

 

                                                                                 

Μοιράσου το άρθρο!