Κοινωνία

09/12/2014 - 08:50

« Άμα θα ρθει η ώρα να ψυχορραγείς κέντα ρυθμούς ζωής » - Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

yle="text-align: justify;">« Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητος, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία….»
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ
Ομολογώ ότι βλέποντας όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα,  σα γονιός νοιώθω μειονεκτικά!  Από φτωχή οικογένεια, έπιασα δουλειά μικρός, παντρεύτηκα, μπήκα στη βάσανο της καθημερινότητας, μεγάλωσα με αρκετές δυσκολίες τα δυο μου παιδιά. Ο ένας σπουδάζει, ο άλλος, που δεν τάπαιρνε τα γράμματα, μετά το σχολείο δουλειά και τώρα φαντάρος, να τελειώσει να βγει στην εργασία αγοράς, πας και βρει καμιά δουλειά. Πιστεύω ότι ζω και δραστηριοποιούμαι όπως οι περισσότεροι Έλληνες που με δυσκολίες, επιμονή και υπομονή προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της εποχής μας.
  Μεγάλωσα τα παιδιά με γνώμονα να είναι σωστοί πολίτες δείχνοντας το σεβασμό τους όχι μόνο στο όποιο κράτος έχουμε δημιουργήσει,  αλλά κυρίως και σε κάθε συνάνθρωπο τους. Να σέβονται και τις απόψεις αλλά και τις περιουσίες των άλλων! Κι όταν κάποτε ο ένας μου γιός έκανε μια….σχολική «κουτσουκέλα», αισθάνθηκα τη ντροπή της αταξίας του! Ζήτησα μόνος μου να τιμωρηθεί προκειμένου μέσα από τη τιμωρία να πάρει ένα διαφορετικό μάθημα. Να μην γίνει ένα κακομαθημένο παιδί που θα τον οδηγήσει σε επικίνδυνους δρόμους!
 Λογικό είναι τα νέα παιδιά να γοητεύονται από τις επαναστάσεις, να ξεσηκώνονται, να βγαίνουν στους δρόμους, να ξυπνούν κι εμάς τους μεγαλύτερους. Αλίμονο αν οι νέοι μας δεν εξωτερίκευαν την ορμή της νεότητας τους! Αλλά διερωτώμαι και παρακαλώ βοηθήστε με στην απάντηση. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα με τα όποια προβλήματα και με τις όποιες ενστάσεις έχει ο καθένας.  Αλλά από πότε η δημιουργία τρομοκρατικών οργανώσεων, οι ληστείες και οι κάθε είδους  επιθέσεις, μπορούν να ενταχθούν στην ….γοητευτική εποχή των νέων; Από πότε η διάλυση των πανεπιστημίων μέσω καταλήψεων και καταστροφών με πρόσχημα τη …δημοκρατία, θα πρέπει να εντάσσεται στη «γοητευτική» εποχή της νεότητας; Δηλαδή οι νέοι που φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης είναι χαζοί;
 Δεν νομίζω να υπάρχει γονιός που φιλοδοξεί το παιδί του μεγαλώνοντας να γίνει τρομοκράτης, δολοφόνος ή έστω να κινείται στα όρια μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας!  Θα μου πείτε και δικαίως, ότι  ζούμε σε μια εποχή που η ντροπή είναι μειονέκτημα. Χωρίς ντροπή οι πολιτικοί ξεζουμίζουν το πλούτο της χώρας. Αλλά και χωρίς ντροπή κάποιοι νεαροί συμπολίτες μας,  καταστρέφουν και τον τελευταίο δημοκρατικό, κοινωνικό ιστό της, συντηρητικοποιώντας μεγάλες μάζες της κοινωνίας. Και μετά απαιτούν τη χάρη και τη μετριοπάθεια στο όνομα  της δημοκρατίας που πολεμούν! Και βέβαια η δημοκρατία πρέπει να  δείχνει την ευαισθησία και την ανοχής της. Καιρός όμως ν΄ αναλάβουν  τις ευθύνες τους όχι μόνο γονείς αλλά και όσοι έντεχνα και πονηρά, καθοδηγούν νέα παιδιά σε τέτοιες καταστάσεις…

ΕΡΜΗΣ

 

* ο τίτλος του άρθρου είναι στιχάκι του Νικόλα Άσιμου από το "Μάρα"

Μοιράσου το άρθρο!