Κοινωνία

31/01/2016 - 21:05

Αναχωρούν οι εγκλωβισμένοι μετανάστες από Λέσβο - Χίο μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ

ΔΕΗ

Τέλος στον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε Λέσβο και Χίο, μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζουμε ότι στη Μυτιλήνη παρέμεναν 6.000 μετανάστες, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στη Χίο ήταν 4.000.

 
 
Άμεσα, στις 8 το πρωί, από το λιμάνι της Μυτιλήνης με κατεύθυνση της Χίο και από εκεί για τον Πειραιά, αναχώρησαν 770 πρόσφυγες και μετανάστες με το πλοίο BLUE STAR 1. Ακόμα, έχει προγραμματισθεί η αναχώρηση από τη Μυτιλήνη μέσω Χίου στις 8 το βράδυ 680 προσφύγων και μεταναστών με το «Νήσος Ρόδος», ενώ θα αναχωρήσουν 1500 με απευθείας δρομολόγιο για Πειραιά με το «TERA JET» στις 9 το βράδυ. 800 μετανάστες θα φύγουν με απευθείας δρομολόγιο του πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΠΑΤΜΟΣ» για Πειραιά στις 11 το βράδυ και άλλοι 350 με δρομολόγιο του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στη 1 μετά τα μεσάνυχτα για Καβάλα. Τέλος έχει προγραμματισθεί η αναχώρηση 2.500 προσφύγων και μεταναστών μέσω Χίου με το ναυλωμένο πλοίο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στις 12 τα μεσάνυχτα.
 
Εντωμεταξύ με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζονται ανενόχλητες από τουρκικής πλευράς οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Το Σάββατο στα βόρεια όρια της πόλης της Μυτιλήνης προσάραξε μεγάλο ξύλινο σκάφος με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες, ενώ κυριολεκτικά εκατοντάδες είναι οι διασωθέντες που επέβαιναν σε πλαστικές βάρκες με κατεύθυνση τις ακτές νότια της πόλης της Μυτιλήνης. Στο σύνολο τους περισυλλέχτηκαν από πλοία της Frontex και του λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
 
Τέλος ας σημειωθεί ότι το Σάββατο εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων σε ακτή κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο της Σκάλας Ερεσού στη Δυτική Λέσβο. Η σορός, ύψους περίπου ενός μέτρου από τη μέση και κάτω, ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.
 
(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ via huffingtonpost.gr)

Μοιράσου το άρθρο!

ΤΕΒΑ