Κοινωνία

10/02/2014 - 13:20

Ανταλλακτικό παζάρι στο Μόλυβο

Ανταλλακτικό παζάρι σπόρων και χειροποίητων προϊόντων - Χαριστικό παζάρι. Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 16:00, στην πλατεία Λευκονοίκου.


ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ


Ανταλλακτικό παζάρι για σπόρους.
Αιώνες τώρα οι άνθρωποι έσπερναν τους σπόρους τους και καλλιεργούσαν την τροφή τους. Κρατούσαν ένα μέρος του σπόρου για να σπείρουν την επόμενη χρονιά, αντάλλασσαν τους σπόρους τους με τους γείτονες, τους φίλους, τους φιλοξενούμενούς τους από άλλα μέρη και έτσι, από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά διασφαλιζόταν η διατροφική επάρκεια, η βιοποικιλότητα, και ο πολιτισμός.
Οι σπόροι είναι ένα κοινό αγαθό. Είναι ένα δώρο της φύσης και το αποτέλεσμα αιώνων σκληρής δουλειάς των αγροτών σε όλο τον πλανήτη οι οποίοι επιλέγουν, διατηρούν και αναπαράγουν σπόρους. Είναι η πηγή της ζωής και ο πρώτος κρίκος στην τροφική μας αλυσίδα
Προσπαθούμε για τη διατήρηση τοπικών σπόρων, τη διατροφική ασφάλεια και την υγεία της φύσης.
Για να μη χάσουμε αύριο αυτά που έχουμε σήμερα.

Ανταλλαγή χειροποίητων προϊόντων.

Μαρμελάδες, ψωμί, πίτες, κέικ, σπιτικά γλυκά, μέλι, τουρσί, σαπούνι, κεριά, χειροποίητα κοσμήματα και ό,τι άλλο κατασκευάζετε ή δημιουργείτε.

Χαριστικό παζάρι

Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δε μπορεί να προσφέρει. Αντικείμενα που δε χρειαζόμαστε τα χαρίζουμε.
Φέρνουμε ό,τι δε χρησιμοποιούμε
ΡΟΥΧΑ
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
ΒΙΒΛΙΑ
ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ
CD - DVD
Και παίρνουμε ό,τι χρειαζόμαστε.

Ανταλλαγή γνώσεων

Παίρνουμε γνώσεις από τους παλαιούς και μεταφέρουμε τις γνώσεις μας στους νέους. Για να μη χάσουμε αύριο αυτό που έχουμε σήμερα.
Ομιλίες και Video-μαθήματα

Μοιράσου το άρθρο!