Κοινωνία

20/11/2013 - 19:45

Αντιδήμαρχος Λέσβου: «Ας μας βοηθήσουν οι εκπαιδευτικοί, για να βοηθήσουμε...»

Αντιδήμαρχος Λέσβου: «Ας μας βοηθήσουν οι εκπαιδευτικοί, για να βοηθήσουμε...»

yle="text-align: justify;">Από την Αντιδημαρχία και τον  Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου»,  ανακοινώνεται ότι:

Έχουμε την διάθεση να βοηθήσουμε τους οικονομικά αδύναμους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, με την διοργάνωση ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ως εκ τούτου, ζητάμε την εθελοντική συμμετοχή των καθηγητών όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να μπορέσουμε να στηρίξουμε όλους τους άπορους μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για να βοηθηθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές μπορούν να τηλεφωνούν στο 22510-27501, εσωτερικό 1 υπεύθυνη κ. Λαγουτάρη  και να δηλώνουν την συμμετοχή τους.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα. Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε σχετικά:

«Ελπίζω και σε αυτή την προσπάθειά μας που έχει στόχο την  συμπαράσταση των οικονομικά αδυνάμων συνδημοτών μας, να βρούμε ανταπόκριση από τους λειτουργούς της Μέσης Εκπαίδευσης, αυτή τη φορά. Για μας είναι  άλλη μια δράση που στηρίζεται στην συνεργασία και έχει στόχο την στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ούτως ώστε να μην αναγκαστούν να κάνουν περικοπές και στην γνώση των παιδιών τους, στερώντας τους ένα ουσιαστικό εφόδιο ζωής.     
Ως είχαμε υποχρέωση, απευθύναμε το αίτημά μας στην ΕΛΜΕ Λέσβου, η οποία όμως αιτιολογημένα μας απάντησε αρνητικά. Η στοιχειοθετημένη  άποψη της ΕΛΜΕ Λέσβου, αν και  απολύτως σεβαστή και κατανοητή, είναι αντίθετη με την δική μας πολιτική θέση και βούληση.

Εμείς, αν και συμφωνούμε ότι είναι υποχρέωση των  Κυβερνώντων  να εξασφαλίζουν την σωστή και πλήρη πρόσβαση στη γνώση όλων, παρ’ όλα αυτά και επειδή η πραγματικότητα δεν είναι έτσι και τελικά έχουμε ταξική παιδεία η οποία είναι σε άμεση συνάρτηση με το πορτοφόλι του γονιού, ΖΗΤΑΜΕ την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των καθηγητών, προκειμένου να οργανώσουμε το Κοινωνικό μας Φροντιστήριο.  

Μπορούμε και Πρέπει να βοηθήσουμε υποστηρικτικά όλους εκείνους τους μαθητές που έχουν ανάγκη, ούτως ώστε η οικονομική αδυναμία των γονιών τους να μην γίνει  ταφόπλακα στο όνειρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εμείς ως Αυτοδιοίκηση, τελευταίο αποκούμπι των πολιτών στη βία των Κυβερνώντων, έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε και σε αυτή την κατεύθυνση. Ζητώ λοιπόν, όσοι εκπαιδευτικοί μπορούν να μας βοηθήσουν, για να βοηθήσουμε.»
 

Μοιράσου το άρθρο!