Κοινωνία

03/11/2019 - 09:47

Αντιδράσεις σε Γιαννιτσά και Σέρρες για τους πρόσφυγες που ήρθαν από τη Λέσβο

Τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου 30 κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν τον δρόμο, επιχειρώντας να εμποδίσουν να φτάσουν τα πούλμαν- που μετέφεραν 100-150 πρόσφυγες και μετανάστες- στο ξενοδοχείο στο οποίο επρόκειτο να εγκατασταθούν. Τελικά, απαιτήθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας. Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν φραγμό και από έναν παράδρομο τα πούλμαν έφτασαν τελικά στο ξενοδοχείο. Οσο για τους κατοίκους, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στην Ελευσίνα με δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού συνολικά 795 πρόσφυγες, που ήταν στη Λέσβο. Οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με το πλάνο, θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία σε 30 σημεία της Ελλάδας. Αλλοι 58 αιτούντες άσυλο θα ταξιδέψουν σήμερα, με πλοίο της γραμμής προς τον Πειραιά.


Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές, όπου μεταφέρονται αιτούντες άσυλο, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στον Σκάι ότι πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, ενώ η μετακίνηση από τα νησιά γίνεται συντονισμένα. 

 

Αντιδράσεις και στις Σέρρες

Αντιδράσεις προκάλεσε η έλευση προσφύγων και στην περιοχή των Σερρών. Λίγο πριν τις 3 τη νύχτα κάτοικοι του νομού συγκεντρώθηκαν στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος των νέων διοδίων και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

Ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ξενοδοχείο, στην περιοχή του Σιδηροκάστρου, σταμάτησε για λίγη ώρα πριν τα διόδια και μετά την αποχώρηση των ατόμων, συνέχισε για τον προορισμό του.

Μοιράσου το άρθρο!