Κοινωνία

10/12/2013 - 10:58

Απάντηση από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου: προσφέρουμε κοινωνικό έργο

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, τα οποία μάλιστα στην διαδικτυακή μορφή της προκάλεσαν σχόλια αναγνωστών, όπου υπονοούν παράνομες οικονομικές δοσοληψίες, η άποψη της εταιρείας, η οποία σημειωτέον ουδέποτε ζητήθηκε από τη δημοσιογράφο, είναι η εξής:

Αρχικά, το υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία όμως βρίσκεται υπό την εποπτεία του κράτους. Δεν μπορεί να κάνει αύξηση εισιτηρίων αν δεν το αποφασίσει το κράτος. Μεταφέρει σώματα ασφαλείας, φοιτητές, πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, μαθητές με ειδ. μαθητικό Δελτίο, πολιτικούς ανάπηρους, χρόνια πάσχοντες με μειωμένες ή μηδενικές τιμές εισιτηρίων χωρίς τη διαφορά της τιμής να την παίρνει από πουθενά. Επιδότηση από το κράτος δεν έχει πάρει ποτέ ούτε 1 ευρώ σε σχέση με άλλες εταιρείες που παίρνουν τεράστιες επιδοτήσεις από το κράτος και μετά κλείνουν και εξαφανίζονται. Σε πάρα πολλές ιδιαίτερες ομάδες επιβατών γίνονται εκπτώσεις μετά από αίτηση τους  προς εμάς.

Το 60% των ηπειρωτικών ΚΤΕΛ και όλα τα νησιωτικά δεν έχουν δικούς τους σταθμούς. Μεταφέρουμε στην πόλη καθημερινά περίπου 600 συμπατριώτες μας από τη Λεσβιακή ύπαιθρο, οι οποίοι κατά τεκμήριο είναι σε δυσχερή οικονομική θέση και είναι βέβαιο ότι τυχόν αλλαγή της θέσης του σταθμού σε εκτός του κέντρου της πόλης σημείο, θα τους επιβαρύνει με πρόσθετα έξοδα μετακίνησης είτε με το αστικό ή με ταξί γεγονός που είναι πολύ πιθανό να μειώσει το επιβατικό μας κοινό, με αντίστοιχη επίπτωση στην αγορά της πόλης.

Δεν μπορούν παρά να γεννηθούν εύλογα ερωτήματα σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία βάλουν κατά μιας κατάστασης που δεν έχει τροποποιηθεί από το έτος 1957, καθώς ο Δήμος έκτοτε αναγνωρίζει την κοινωνική προσφορά της εταιρείας μας αλλά & την ανοχή που επιδεικνύουμε στις τεράστιες χρονικές καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων μας από το κράτος.

Δράττοντας όμως της εταιρείας ήθελα να πω ορισμένα πράγματα σε σχέση με την αυτόκαταστροφικότητα  που μας διακρίνει σαν Μυτιληνιούς. Είμαστε μια εταιρεία που με τα παραπλήσια επαγγέλματα συντηρεί κοντά στις 70 οικογένειες. Φοβόμαστε πως, πιθανά χωρίς αυτό να είναι πρόθεση της δημοσιογράφου, δεν εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον των Λέσβιων όταν στοχοποιείται  η εταιρεία μας άδικα και προστίθεται άλλο ένα πρόβλημα που είναι πιθανό να οδηγήσει στην διάλυση της, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη τη Λέσβο. Νωπά είναι τα παραδείγματα της απομόνωσης που δεχόμαστε εξαιτίας της κακής σύνδεσης του νησιού μας με την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Με εκτίμηση,

Χρήστος Παράσχου

Πρόεδρος Υπ. Κ.Τ.Ε.Λ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!