Κοινωνία

31/03/2016 - 21:59

Απεργία πείνας από πρόσφυγες στη Μόρια - Ζητούν άσυλο

Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι Πακιστανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας της Λέσβου, ωθώντας την κατάσταση του προσφυγικού στα άκρα.

Σύμφωνα με τον ακτιβιστή Michael Räber, που ανάρτησε την είδηση στο twitter, αίτημα των απεργών πείνας είναι η άμεση πρόσβαση στα αιτήματα ασύλου.

 

Η ομάδα Platanos Refugee Solidarity, Lesvos αναφέρει:

"Ξεκίνησε απεργία πείνας Πακιστανών μεταναστών από σήμερα το μεσημέρι μέσα στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Μυτιλήνη. Ενάντια στην παρατεταμένη κράτησή τους, ζητάνε είτε να καταγραφούν και να αφεθούν ελεύθεροι όπως πριν τη συμφωνία, είτε να έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες ασύλου. Καταγγέλουν την αστυνομία ότι τους αποκρύπτει τα δικαιώματα τους, στερώντας τους κάθε νομική προστασία. Συμφώνησαν ότι θα δέχονται (το άθλιο όπως μας δήλωσαν) φαγητό αλλά θα το αφήνουν ανέγγιχτο δίπλα στον φράκτη".

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας του νησιού, ζητώντας την ελευθερία τους και το άνοιγμα των συνόρων. Ηδη στη Μόρια βρίσκονται πάνω από 2.500 μετανάστες, εκ των οποίων οι 500 έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου. 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!