Κοινωνία

08/11/2019 - 16:27

"Αν από κάπου ψηλά μας βλέπει ο Κωνσταντίνος Μελάς... Θα τα καταφέρουμε..."

Χρόνια πολλά στην ελεύθερη Μυτιλήνη από τους Προσκόπους της που υπομένουν και επιμένουν. Η ανακοίνωση των Προσκόπων Μυτιλήνης για τα 107 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας:

107 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου, 107 χρόνια Πρόσκοποι στη Λέσβο, 107 χρόνια τιμής στον ιδρυτή των Προσκόπων στο νησί, απελευθερωτή και πρώτο πολιτικό και στρατιωτικό Διοικητή του Κωνσταντίνο Μελά.

"Δεν υπάρχει πιο συγκλονιστική αλλαγή στη ζωή, παρά του σκλάβου που γίνεται λεύτερος –την ώρα που αντικρίζει τη λευτεριά" έγραφε ο Ασημάκης Πανσέληνος πριν χρόνια για εκείνες τις μέρες "τότε που ζούσαμε¨.

Κι οι Πρόσκοποι της Λέσβου χθες και σήμερα ψηλάφισαν τα ίχνη εκείνων των ημερών. Πότε στα σκαλιά της γενικής γραμματείας Αιγαίου που λειτουργούσε σαν έδρα του βιλαετιού του Οθωμανικού Αρχιπελάγους και όπου γράφτηκαν οι σελίδες της λευτεριάς. Πότε στο κάστρο στην ύψωση της σημαίας νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή των Προσκόπων. Και πότε στην προκυμαία στην παρέλαση για εκείνες τις μέρες.

Αν από κάπου ψηλά μας βλέπει ο απελευθερωτής του νησιού, ο παππούς της προσκοπισμού στο νησί ο Κωνσταντίνος Μελάς σίγουρα θα χαμογελά ικανοποιημένος και χαρούμενος για όλους μας. Θα τα καταφέρουμε...

Μοιράσου το άρθρο!