Κοινωνία

25/01/2016 - 05:40

Απολογισμός δράσης και κοπή βασιλόπιττας για τους προσκόπους Λέσβου

Η μεγάλη αίθουσα τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης αποδείχθηκε τελικά πολύ μικρή να χωρέσει τα Λυκόπουλα, τους Προσκόπους και τους Ανιχνευτές, τους βαθμοφόρους τους αλλά και όλους τους φίλους της Προσκοπικής Κίνησης στο νησί που μαζί με εκπροσώπους της Εκκλησίας, των τοπικών πολιτικών και άλλων αρχών έκοψαν χθες Κυριακή τη βασιλόπιτα τους.



Η εκδήλωση συμβολική σε αυτήν την αίθουσα του ιστορικού υπερεκατοντάχρονου σχολείου που είναι στενά συνυφασμένη με την ιστορία της Προσκοπικής Κίνησης στη Λέσβο μια και εκεί πριν από 103 χρόνια, στις 20 Ιανουαρίου 1913 ο Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Μελάς, πρώτος πολιτικός και στρατιωτικός Διοικητής της ελεύθερης Λέσβου, μίλησε για τον Προσκοπισμό και παρουσίασε τον πρώτο Πρόσκοπο του νησιού. Γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για την δημιουργία της πρώτης Ομάδας προσκόπων στη Μυτιλήνη.

 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας των Προσκόπων. Ακολούθησε ο απολογισμός του έργου της Περιφέρειας Προσκόπων Λέσβου το χρόνο που έφυγε από τον Περιφερειακό ¨Έφορο Προσκόπων Λέσβου Τριαντάφυλλο Σβώρο αλλά και ο απολογισμός της συνεισφοράς των προσκόπων της Λέσβου στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την προσφυγική κρίση..Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσίαση όλων εκείνων των παιδιών ενήλικων βαθμοφόρων και ανήλικων εθελοντών που δούλεψαν στην κατεύθυνση αυτή.

 

Στη γιορτή συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Πόπη Γόμου - Πρωτογεράκη, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με πολλούς αντιδημάρχους και εκπρόσωποι της πολιτικής κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου..

Παρόντες επίσης εκπρόσωποι  εθελοντικών οργανώσεων και του αδελφού Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με επικεφαλής την Έφορο του τοπικού τμήματος Βίκυ Τριβουλίδου.,

 

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης βοήθησαν το «ζαχαροπλαστείο Πανταζή», με τις βασιλόπιττες που προσέφερε ο παλιός πρόσκοπος Βασίλης Πανταζής και οι εκδόσεις «Αιολίδα» με βιβλία που κληρώθηκαν στα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

 

Μοιράσου το άρθρο!