Κοινωνία

04/04/2014 - 13:12

Αστυνομικό αριστείο ανδραγαθίας στο Στρατή Δούκα - Όταν η πατρίδα δεν ξεχνά…

trong>Ανώτατη τιμητική διάκριση για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος απένειμε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ Στρατή Δούκα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης μοτοσυκλέτας που δεν είχε σταματήσει για αστυνομικό έλεγχο. Ο Στρατής Δούκας, παρά τη σοβαρότητα του τραυματισμού στη σπονδυλική του στήλη, τότε είχε καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή. Δεν μπόρεσε όμως να ξαναπερπατήσει, μένοντας ανάπηρος από τη μέση και κάτω.
Όπως αναφέρεται σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με προχθεσινή ημερομηνία, «απονέμεται το μετάλλιο “αστυνομικό αριστείο ανδραγαθίας” στον Αστυφύλακα Δούκα Ευστράτιο επειδή αποδεδειγμένα έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο, κατά τη δραστηριότητα που επέδειξε, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία την 28-8-2010 στη Μυτιλήνη, η οποία αντικειμενικά κρινόμενη συνιστά έξοχο ανδραγάθημα και υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος».
Το αριστείο ανδραγαθίας αποτελεί μία από τις υψηλότερες διακρίσεις για ένστολους και απονέμεται σε όσους αποδειγμένα έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο βάζοντάς την κάτω από την εκτέλεση του καθήκοντος.
Συγκινημένος, τι άλλο;

Ο Στρατής Δούκας, λίγα μόλις λεπτά αφού πληροφορήθηκε τη διάκριση αυτή, δήλωσε στο «Ε»: «Είμαι βαθύτατα συγκινημένος και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τη φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας για τη συμπαράσταση στον αγώνα που δίνω καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Στρατής Δούκας δεν έχει εγκαταλείψει ούτε λεπτό την προσπάθειά του να περπατήσει και να σταθεί ξανά στα πόδια του. Με αξιοθαύμαστη επιμονή και δύναμη ψυχής, συνεχίζει τις φυσιοθεραπείες ελπίζοντας στο ιατρικό θαύμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στρατής παραμένει υπόδειγμα αστυνομικού, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του καθημερινά. Όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για το ήθος και τη σεμνότητά του. Ο ίδιος θέλησε απλά να εκφράσει για μία ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι τού στάθηκαν, τονίζοντας: «Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όσους από την κοινωνία της Μυτιλήνης με στηρίζουν και με βοηθούν, δίνοντάς μου θάρρος να σταθώ ξανά στα πόδια μου».

 

Ηλίας Μαραβάς / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!