Κοινωνία

08/02/2014 - 23:59

Αθώοι!

yle="text-align: justify;">Αθώοι κρίθηκαν από το Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης οι Στρατής Αντώνας, Νίκος Μπουλμπούλης και Παρασκευάς Γεωργούλας, που κατηγορούνταν για την κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου «Λισσός» στις 31 Μαΐου τού 2010. Η δίκη πραγματοποιήθηκε χθες μετά από σειρά αναβολών. Σημαντικό ρόλο στην αθώωση των τριών στελεχών τού Κ.Κ.Ε. έπαιξε έγγραφο της εταιρείας που δήλωνε ότι δεν υπέστη βλάβη το πλοίο από την κατάληψη και οι συγκαταβατικές καταθέσεις που έγιναν από τους μάρτυρες κατηγορίας.
Ο Στρατής Αντώνας ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο Νίκος Μπουλμπούλης ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων και ο Παρασκευάς Γεωργούλας ως συνδικαλιστής, μαζί με μέλη τού ΠΑΜΕ είχαν κάνει κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου προκειμένου να περιφρουρήσουν την απεργία που είχε κηρύξει εκείνη την ημέρα η Π.Ν.Ο..
Η σύλληψη των δύο πρώτων και του τότε βουλευτή του κόμματος Σταύρου Σκοπελίτη, την αμέσως επόμενη ημέρα μέσα στα γραφεία τού Κ.Κ.Ε., είχε προκαλέσει σάλο στη Λέσβο, καθώς ήταν η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που λιμενικοί εισέβαλαν στα γραφεία τού Κ.Κ.Ε. προκειμένου να συλλάβουν στελέχη του Κόμματος.

 

πηγη: εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!