Κοινωνία

16/07/2019 - 12:54

Αυτοκίνητο στο κέντρο της Μυτιλήνης συνθλίβει σκυλάκι

Κι άλλος θανάσιμος τραυματισμός ιδιόκτητου σκυλιού στο κέντρο της Μυτιλήνης

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι την Δευτέρα 15 Ιουλίου και περί ώρα 14:00, ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ιδιόκτητο σκυλάκι στην οδό Αγίου Συμεών στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η οδηγός του ΙΧ δεν είδε το μικρόσωμο ζώο με αποτέλεσμα να το παρασύρει, και όταν σταμάτησε από τις φωνές των αυτοπτών μαρτύρων ήταν πλέον αργά: τα πλευρά του ζώου είχαν συνθλιβεί τρυπώντας τα εσωτερικά του όργανα και το σκυλάκι πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, όπως διαπίστωσε η κτηνίατρος που έσπευσε στο σημείο.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Αστυνομία και διενεργείται προανάκριση.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα συνεχή περιστατικά τραυματισμού ζώων στο κέντρο της Μυτιλήνης, και μάλιστα σε περιοχές που είναι (;) πεζόδρομοι ή –σε κάθε περίπτωση- δρόμοι όπου πρέπει να οδηγούμε με χαμηλή ταχύτητα.


Επίσης, αυτό το τραγικό περιστατικό, αναδεικνύει τις ευθύνες όλων μας απέναντι στα ζώα συντροφιάς: οι ιδιοκτήτες ζώων είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να μην επιτρέπουμε στα κατοικίδιά μας να κυκλοφορούν ελεύθερα, είτε εκτός της ιδιοκτησίας μας είτε χωρίς λουρί!


Οι οδηγοί ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μετακινούμαστε: τα ζώα (αδέσποτα, άγρια ή και δεσποζόμενα) με τα οποία μοιραζόμαστε τους δρόμους μας, έχουν τη νοημοσύνη ενός ανήλικου μικρού παιδιού -και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως οδηγοί!

 

Μοιράσου το άρθρο!