Κοινωνία

23/02/2016 - 21:01

Αυτοθυσία! Πως δύο στελέχη του λιμενικού έσωσαν ανθρώπινες ζωές στη Μυτιλήνη

Με αυτοθυσία χθες δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη προσπάθησαν να ανακόψουν την τρελή πορεία ακυβέρνητου φουσκωτού σκάφους προς το λιμανάκι της Παναγιούδας, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης. Ο λόγος για τον ανθυποπλοίαρχο Νίκο Γκόλια και τον ανθυπασπιστή Γιώργο Κουτρομπίλα.


Ο πρώτος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου πια στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου μεταφέρθηκε από τη Μυτιλήνη. Ενώ ο δεύτερος χωρίς τραυματισμό από νωρίς σήμερα το πρωί συνέχισε να επιχειρεί με βάση του το λιμάνι της Μυτιλήνης. Στόχος ένας, να σώζει ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν.

Όλα ξεκίνησαν αργά χθες το απόγευμα στη διάρκεια εκπαιδευτικού πλου στελέχους του Λιμενικού Σώματος με περιπολικό σκάφος έξω από το μικρό λιμανάκι της Παναγιούδας. Για άγνωστους ακόμα λόγους ο χειριστής του έπεσε στη θάλασσα ενώ το σκάφος με κολλημένη τη μηχανή στο «τέρμα» της άρχισε κινείται κυκλικά με κατεύθυνση το λιμανάκι αλλά και τις βάρκες με ψαράδες που εκείνη την ώρα υπήρχαν στην πολυσύχναστη έτσι κι αλλιώς θαλάσσια περιοχή. Ο κίνδυνος της πρόσκρουσης και της έκρηξης που θα ακολουθούσε με άγνωστες επιπτώσεις σε ζωές και περιουσίες ήταν ορατός.

Τότε οι δυο άνδρες που έπλεαν με άλλο πλαστικό περιπολικό σκάφος στη περιοχή πλησίασαν το ακυβέρνητο σκάφος με σκοπό είτε ένας από τους δύο να πηδήξει μέσα σε αυτό και να σταματήσει την τρελή του πορεία προς την ακτή είτε στη χειρότερη περίπτωση να το εμβολίσουν σταματώντας το. Από τη σύγκρουση οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο νερό, Ο μεν ανθυπασπιστής Κουτρομπίλας κατέβηκε βαθειά μέσα στο νερό αποφεύγοντας τη μηχανή που κυριολεκτικά «θέριζε» πάνω από το κεφάλι του. Ο δε όμως ανθυποπλοίαρχος Γκόλιας δεν τα κατάφερε αφού φορούσε σωσίβιο που τον εμπόδιζε να κατεβεί βαθειά στο νερό. Αποτέλεσμα η προπέλα της να τον τραυματίσει σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Περί τις 12 το μεσημέρι μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στο γεγονός αναφέρθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον τραυματία και στη δοκιμαζόμενη οικογένειά του και ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα έλθει στο νησί να τον βρει υγιή να επιχειρεί με το σκάφος του. «Η σκέψη όλων αυτών των ανθρώπων που τους τελευταίους μήνες διέσωσε είναι κοντά του» κατέληξε ο κ. Μουζάλας.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ -ΜΠΕ

via newsit.gr

Μοιράσου το άρθρο!