Κοινωνία

21/01/2012 - 15:00

"Δέχθηκα σωματική επίθεση από εργαζόμενους των ΕΛΤΑ courier Μυτιλήνης"

yle="text-align:justify;">Μια σοβαρή καταγγελία έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο tro-ma-ktiko και έχει αναδημοσιευθεί σε δεκάδες άλλες ιστοσελίδες. Το Lesvosnews αναδημοσιεύει  την καταγγελία  χωρίς να την υιοθετεί  και αναμένει την επίσημη απάντηση  από τα ΕΛ.ΤΑ.

"Δυστυχώς αυτό που μου συνέβη ούτε επί ΧΟΥΝΤΑΣ δεν θα μπορούσε να συμβεί.Στις 17-1-2012 πήγα στα ΕΛΤΑ courier Μυτιλήνης επί της οδού Βοστάνη 10 για να κάνω παράπονα και δέχθηκα επίθεση σωματική και υβριστική από τον προϊστάμενο και εργαζόμενους της εκεί υπηρεσίας. Την ακόλουθη καταγγελία την έστειλα στην διοίκηση των ΕΛΤΑ και στο οΣώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών για να αναλάβει δράση για το συγκεκριμένο συμβάν.Επίσης κατήγγειλα και το γεγονός και στην ασφάλεια Μυτιλήνης και θα το προωθήσω και στον συνήγορο του πολίτη. Παρακάτω εξηγώ αναλυτικά τι συνέβη. Ευελπιστώ ότι οι συγκεκριμένες αρχές ότι θα επιληφθούν του θέματος και δεν θα αναγκαστώ να οδηγηθώ στην δικαιοσύνη για να μην επαναληφθεί ποτέ αυτή η βάναυση και αισχρή συμπεριφορά σε κανέναν Έλληνα πολίτη . 

Καταγγελία Προς την διοίκηση των ΕΛΤΑ

Γεια σας και καλή χρονιά ονομάζομαι Π.Α. είμαι κάτοικος Μυτιλήνης και στο επάγγελμα μηχανικός πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων. Απευθύνομαι σε ως διοίκηση των ΕΛΤΑ για γεγονότα τα οποία διαδραματιστήκαν στο τμήμα παραδόσεων των ΕΛΤΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ στις 17-1-2012 τα οποία σε ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν θα μπορούσανε να συμβούν.


Όλα ξεκινήσανε αν θυμάμαι καλά την εβδομάδα της 9-1-2011 όταν για μία παραγγελία από το εξωτερικό χρησιμοποίησα το κωδικό αναζήτησης που μου έστειλε ο αποστολέας μου για να την εξέλιξη της παραγγελίας μου μπαίνοντας στο σύστημα track and trace των ΕΛΤΑ. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι το σύστημα ανέφερε ότι εγώ το έχω παραλάβει επιτυχώς ,δηλαδή το σύστημα ενημερώθηκα ότι εγώ υπέγραψα και το πήρα στα χέρια ενώ εγώ δεν είχα πάρει ούτε ειδοποίηση ούτε και φυσικά το αντικείμενο που παρήγγειλα. 


Εκτυπώνω το αποτέλεσμα της αναζήτησης και πάω στον προϊστάμενο των ΕΛΤΑ της Μυτιλήνης για να του ζητήσω εξηγήσεις για αυτό το απαράδεκτο γεγονός. Αυτός αφού έψαξε και δεν το βρήκε πουθενά πήρε μερικά τηλέφωνα και διαπίστωσε ότι βρίσκεται στο τμήμα των παραδόσεων των ΕΛΤΑ. Του λέω «κύριε προϊστάμενε αυτό είναι απαράδεκτο ,εγώ δεν έβαλα πουθενά την υπογραφή μου» και μου απαντάει «Πήγαινε στο τμήμα παραδόσεων να τους το πεις».


Πηγαίνω στον τμήμα παραδόσεων όπου και μίλησα με μία κυρία υπεύθυνη για τις παραδόσεις στο τμήμα ΕΛΤΑ Μυτιλήνης, της ζήτησα εξηγήσεις, της είπα ότι πότε δεν υπέγραψα πουθενά για κάτι για το οποίο δεν έλαβα ποτέ ούτε έλαβα κάποια ειδοποίηση. Μου απάντησε ότι το σύστημα κάνει λάθη και ότι μερικές φορές συμβαίνουν αυτά. Το ότι το σύστημα κάνει λάθη ίσως να το κατανοήσω πώς όμως να κατανοήσω το ακόλουθο γεγονός ; ‘Όταν πήγε να μου δώσει το αντικείμενο που τελικά βρέθηκε, μου ζήτησε να υπογράψω στο σημείο όπου αντιστοιχούσε στην παραλαβή μου. Όταν υπέγραψα, διαπίστωσα ότι στο κουτί που έβαλα την υπογραφή μου υπήρχε φρέσκο μπλάνκο και από κάτω αχνοφαινόταν μία υπογραφή με κόκκινο στυλό που φυσικά δεν την έβγαλα εγώ, αφού πρώτη φορά μετέβαινα στο εκεί κατάστημα για το συγκεκριμένο προϊόν που παρήγγειλα. Δηλαδή υπήρξε πλαστογράφηση της υπογραφής μου.


Τους εξήγησα ότι εάν χάνονταν το αντικείμενο, εφόσον το σύστημα λέει ότι έχει παραδοθεί τότε δεν θα μπορούσα να το βρω, τους παρακάλεσα δε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτό το γεγονός να μην επαναληφθεί διότι τα αντικείμενα που παραγγέλνω είναι αξίας και τα αγοράζω από το υστέρημα μου. Αυτοί αναγνώρισαν το λάθος τους και μου υποσχέθηκαν ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει.


Στις 16-1-2012 πήρα μία ειδοποίηση για μία νέα παραγγελία μου. Στις 17-1-2012 και ώρα 10.40 πμ μετέβη στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ Μυτιλήνης να παραλάβω το αντικείμενο που παρήγγειλα αλλά μου λένε ότι δεν το βρίσκουμε. Μετά από μερικά τηλεφωνήματα μου είπανε ότι βρίσκεται στο τμήμα των παραδόσεων των ΕΛΤΑ επί της οδού Βοστάνη 10.


Στο σημείο αυτό ξεκίνησε το απίστευτο γεγονός. Όταν πήγα και βρήκα την ίδια κυρία που είχα βρει στην προηγούμενη παραγγελία μου αφού πλέον γνώριζα την διαδικασία…. και της είπα ότι είναι απαράδεκτη η υπηρεσίας σας, χάνω πολύτιμο χρόνο από την εργασία μου και από τον μισθό μου και ότι υποτίθεται ότι πληρώνω ως Έλληνας φορολογούμενος για να έχω ασφαλείς υπηρεσίες. Όσο μίλαγα με την κυρία αυτή πλησίασε και ο Προϊστάμενος του τμήματος παραδόσεων και με άκουγε.
Τότε ακούγοντας τα παράπονά μου αποφάσισε να επέμβει και με έντονο και ειρωνικό ύφος και μου λέει «Τι θες ρε φίλε;» Του απαντάω ότι δεν είμαι φίλος κανενός και θα μου μιλάτε στον πληθυντικό. Του υπενθύμισα επίσης το όλο σκηνικό της προηγούμενης εβδομάδας με την πλαστογράφηση της υπογραφής μου και την παραλίγο απώλεια του πακέτου μου και η απάντηση του ήτανε «Ε και τι έγινε αφού δεν χάθηκε τι σε νοιάζει».


Συνέχισα λέγοντας ότι στο παρελθόν λόγω των ΕΛΤΑ Μυτιλήνης χάθηκαν και άλλα αντικείμενα που είχα παραγγείλει εγώ και η οικογένειά μου αλλά και γνώριζα και από άλλα άτομα ότι τους είχε συμβεί το ίδιο και δεν επιθυμώ να επαναληφθεί ξανά. Η απάντησή του ήτανε «Και μένα τι με νοιάζει, έχεις αποδείξεις?» 
Το δίκαιο με έπνιγε όσο έβλεπα να με ειρωνεύεται στις δίκαιες διαμαρτυρίες μου ότι εγώ αγοράζω αντικείμενα με τα λεφτά του ιδρώτα μου και αυτοί τα χάνουν. Εν συνεχεία με άγριο και απαράδεκτο τόνο μου φώναξε «Σήκω φύγα ρε που γέμησες με σάλια το γραφέιο μου !!!!!». Αμέσως του ζήτησα το όνομά του προκειμένου να διαμαρτυρηθώ στα αρμόδια εποπτεύοντα όργανα αλλά όχι μόνο αρνούταν να μου το δώσει αμέσως αλλά απεναντίας Η επόμενη κινησή του ήτανε να σηκωθεί και να με σπρώξει βίαια !! Επιπλέον όταν τελικά μου το είπε ούρλιαζε : «Σήκω φύγα ρε !!!» Πώς τολμάς και με ακουμπάς του φώναξα!!!! ¨» και τότε έγινε το αδιανόητο !!! Ο προϊστάμενος των courier ΕΛΤΑ Μυτιλήνης μαζί με την βοήθεια δύο εργαζομένων με πιάσανε από χέρια και από πόδια για να με πετάξουνε έξω από το κτίριο!!! Πετάξτε τον έξω φωνάζανε , πετάξτε τον έξω!!! Και με πετάξανε με την συνοδεία χυδαίων ύβρεων προς το πρόσωπό μου. Εμένα τον έλληνα πολίτη να με πετάξουνε έξω από τα ελληνικά ταχυδρομεία! Τρία άτομα με πιάσανε και με σπρώχνανε σαν περιθωριακό επειδή έλεγα τα πράγματα με το όνομα τους. Έναν έλληνα πολίτη να τον πιάνουνε τρεις εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ για να το πετάξουνε έξω από μία Ελληνική υπηρεσία!!! Απεγνωσμένα προσπαθούσα να ξεφύγω και φώναζα «Κάτω τα χέρια σας!!!! ,Αφίστε με να πάρω το πακέτο μου !!!!». Δεν φτάνει ότι χάνουν τα λεφτά μου, μου ΑΣΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΙΑ!!!! Θα σας καταγγείλω τους φώναζα και μου απάντησαν δεν μας νοιάζει δεν έχεις μάρτυρες!!!


Είμαι έλληνα πολίτης και δεν ανέχομαι να μου συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι. Σας το αναφέρω αυτά διότι είστε η διοίκηση και πρέπει να γνωρίζετε πως συμπεριφέρονται οι εργαζόμενοι σας. Σαν έλληνας πολίτης δεν ανέχομαι να μου συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι. ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΟΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙ. ΣΑΣ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΡΧΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ! ΣΑΣ παρακαλώ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ, να ελέγξετε το περιστατικό ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ ούτως ώστε οι ανωτέρω κύριοι δημόσιοι υπάλληλοι να σταματήσουν να προσβάλλουν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο υπολήψεις και πρόσωπα. 
ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΟ ΣΑΣ."

 

-------------------

up date

Μετά τη δημοσίευση του θέματος το Lesvosnews έλαβε την παρακάτω καταγγελία:

Καλησπέρα ,
Είχα και εγώ μια περιπέτεια με τα ΕΛΤΑ Μυτιλήνης τον οκτώβριο του 2011 όπου δεν μπορούσα να παρεβρεθώ για την απόκτηση ενός πακέτου που περίμενα απο τα ΕΛΤΑ Γρεβενών όπου οι άνθρωποι εκεί μου συμπεριφέρθηκαν ΑΨΟΓΑ και με τον πιο επαγγελματικό τρόπο!Πήρα λοιπόν τηλέφωνο(αρχές οκτωβρίου έγινε αυτό) και τους είπα ότι δεν μπορώ να παρευρεθώ για να το αποκτήσω και αν γινόταν να πάει 3ο δικό μου άτομο να το παραλάβει.Το θέμα είναι ότι όταν με ρώτησε τον λόγο του απάντησα ότι μας έτυχαν κάποια οικογενειακά προβλήματα υγείας και η απάντηση του;; "Α ΝΑΙ;;; ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΕ;;;" και αυτή η εκφρασή του γεμάτη ειρωνεία!!!! Εγώ τι να έκανα..; να έφευγα κατευθείαν απο την Αθήνα για να πάω εκεί να κάνω φασαρία με αυτά τα προβλήματα που είχα; Το μόνο θετικό ήταν ότι το πακέτο το παρέλαβε ο φίλος μου.. Θα σας παρακαλούσα να αναγραφεί και αυτό στην σελίδα σας στο ανάλογο θέμα!!!

Μοιράσου το άρθρο!