Κοινωνία

15/08/2022 - 20:46

Δεκαπενταύγουστος - Επίκεντρο εορτασμού η Αγιάσος (βίντεο)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Λέσβο η Κοίμηση της Θεοτόκου, το «Πάσχα του καλοκαιριού», με επίκεντρο του εορτασμού το προσκύνημα της Παναγιάς στην Αγιάσο.

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, έγινε λιτανεία στον περίβολο του Ναού, όπου στην κεφαλή της πομπής ήταν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος και ακολούθησε πλήθος πιστών, ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του νησιού και πλήθος πιστών.

 

Η εκπομπή της ΕΡΤ1 "Από τις έξι ..." σε ζωντανή σύνδεση με την Παναγία της Αγιάσου στη Λέσβο φιλοξένησε τον Γιώργο Ξενέλλη, μέλος της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας της Αγιάσου όπου αναφέρθηκε στην ιστορία της εικόνας και του ιερού Προσκυνήματος.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το άρθρο!