Κοινωνία

22/03/2022 - 11:46

"Δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν θέλω  παρανομίες..." - Πυρά κατά Τ. Βέρρου

  Ανοικτή επιστολή – έκκληση Προς τους δημοτικούς συναδέλφους της πλειοψηφίας του δήμου δυτικής Λέσβου

Αγαπητοί συνάδελφοί ,

Εδώ και 5 σχεδόν μήνες εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένας τιτάνιος αγώνας στην Ερεσσό για τη διάσωση της παραλίας Αφεντέλλη μεταξύ του συνόλου της κοινότητας και της  ιδιώτου που θέλει να οικοδομήσει πάνω στο κύμα.

Οι πρώτοι έχουν την συμπαράσταση των απανταχού φίλων της Ερεσού και  η δεύτερη τους τύπους ,την  απόφαση δηλαδή του Αρείου Πάγου του 2012 . Μια απόφαση που αψηφά τους νόμους περί χάραξης των γραμμών του Αιγιαλού .Την ιστορία αυτή  τώρα πια την γνωρίζετε  όλοι ,δεν θα την επαναλάβω.

Ο δήμαρχος μη έχοντας την γενναιότητα να δηλώσει καθαρά και ξάστερα την επιλογή του να στηρίξει τη δόμηση της παραλίας , περιοριστηκε να σταθεί   πίσω  απ΄ αυτούς του τύπους και  πίσω από  δικαιολογίες του τύπου δεν  ήξερα, δεν άκουσα δεν θέλω  παρανομίες.  την ώρα που και γνώριζε και έβλεπε και  τρόπους είχε να προχωρήσει χωρίς να παρανομεί. Όλη του η προσπάθεια όπως εκ των υστέρων  φαίνεται καθαρά ,ήταν να κερδηθεί χρόνος προς όφελος της ιδιώτου  ώστε  να δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα.

Δύναμή του στέκεται η δική σας ομόθυμη, ομόφωνη , ομόψυχη  στάση. Ούτε μια φωνή διαφορετική δεν έχει ακουστεί ως τώρα υπέρ του αγώνα που δίνουν οι Ερεσιώτες όλο αυτό το διάστημα.

Συνάδελφοι, η δημοκρατία ,ακόμα και η αστική, είναι δημοκρατία όχι γιατί δεν κάνει λάθη, αλλά είναι δημοκρατία ακριβώς γιατί μπορεί να διορθώνει τα λάθη της.

Από την πείρα μας γνωρίζουμε  όμως, ότι , σ΄αυτήν την  αστική δημοκρατία, όταν το λάθος  βαραίνει τον λαό χρειάζεται  η κινητοποίηση του ίδιου του λαού προκειμένου να διορθωθεί.

Αυτό ακριβώς διαδραματίζεται εδώ και πέντε μήνες  στην Ερεσσό.  Ο λαός διεκδικεί την διόρθωση  ενός καταφανούς λάθους ,όπως το έδειξαν και απέδειξαν νομικοί, μηχανικοί ,και οι άλλοι πανεπιστημιακοί  επιστήμονες.

Το  συμβούλιο , ως θεσμικό όργανο το  πλησιέστερο  στις λαϊκές ανάγκες , οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους .

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με τον ένα ή τον άλλον τρόπο έχουν δείξει την συμπαράστασή τους. 

Μένει κι εσείς να κάνετε το ίδιο.

Αλλιώς , με γενναιότητα δηλώστε ότι διαλέγετε την άλλη πλευρά.

συναδελφικά 

Χρυσούλα Ζωγράφου

Δημήτρης Βελούτσος

 

----------

 

διαβαστε επίσης:

Τι συμβαίνει τελικά στην Ερεσό; Ποιοι γνώριζαν; Τι αποκαλύπτεται για τη στάση του Δημάρχου;

Μοιράσου το άρθρο!