Κοινωνία

03/01/2013 - 12:18

Δικαίωση των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου για τη διαθεσιμότητα

Δικαίωση των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου για τη διαθεσιμότητα

pan style="text-align: justify;">Δικαίωση των 20 εργαζομένων στο Δήμου Λέσβου που υπάγονται στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα προσωρινή διαταγή υπέρ 20 εργαζομένων του δήμου Λέσβου εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσαν οι υπάλληλοι. Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι την έκδοσης της απόφασης των Ασφαλιστικών Μέτρων, των οποίων ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε  η 25-1-2013.    

Τους εργαζόμενους εκπροσώπησαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι Χάρης Πέτσικος, Ελένη Καλιπολίτου και Στρατής Πέτρου. Ο κ. Πέτσικος δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ:
«Από το δικαστήριο χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή παραμονής των 20 εργαζομένων στις θέσεις τους με τους ίδιους εργασιακούς όρους και τις ίδιες μισθολογικές απολαβές.  Είναι αναμφίβολα μια προσωρινή δικαίωση και μια πρώτη ηθική νίκη των εργαζομένων. Ευελπιστούμε τα δικαστήρια να ανατρέψουν στην πράξη την αντισυνταγματική ρύθμιση της διαθεσιμότητας.    
 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Λέσβου Γιώργος Αλεξίου δήλωσε: «Ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να δεχθεί πίσω τους εργαζόμενους με κανονικού μισθούς και να παραβλέψει τις κυρώσεις που εξήγγειλε ο κ. Μανιτάκης. Είναι μία πρώτη νίκη σίγουρα σημαντική και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να εκπέσει τελείως το αντισυνταγματικό και συνάμα καταστροφικό για τους εργαζόμενους μέτρο της διαθεσιμότητας.»
 
 
πηγη: Ηλίας Μαραβάς / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
 
(φώτο αρχείο κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου)

Μοιράσου το άρθρο!