Κοινωνία

19/07/2012 - 14:04

Δημιουργία Δικτύου Πληροφόρησης και Επικοινωνίας εξετάζουν οι εθελοντές στη Λέσβο

mg class="aligncenter size-full wp-image-54152" title="photo ethelontes 2" src="/lesvosnews.net/sites/default/files/2012/07/photo-ethelontes-2.jpg" alt="" width="540" height="405" />Στο Επιμελητήριο Λέσβου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17/7/2012, συνάντηση εθελοντικών, αλλά και πολιτιστικών οργανώσεων, με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου και την Τοπική Κοινότητα του Ιππείου.  Ήταν η πρώτη φορά που έγινε μια οργανωμένη προσπάθεια καταγραφής και συσπείρωσης όλων των εθελοντικών και πολιτιστικών οργανώσεων της Λέσβου, η οποία μάλιστα είχε μεγάλη συμμετοχή, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τις δύσκολες εποχές που διάγουμε.

Η κεντρική ιδέα της πρωτοβουλίας ήταν η ώθηση που μπορεί να δώσει στην τοπική ανάπτυξη, η συνεργασία μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εθελοντικών και πολιτιστικών οργανώσεων του νησιού.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας ενός Δικτύου Πληροφόρησης Δράσεων και Επικοινωνίας των εν λόγω φορέων και οργανώσεων, καθώς και η συγκρότηση μιας άτυπης Επιτροπής που θα οργανώσει τη 2η Συνάντηση Εθελοντικών Οργανώσεων και Συλλόγων, με κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στον τόπο. Στην άτυπη αυτή Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο Λέσβου, την Τοπική Κοινότητα Ιππείου, καθώς και εκπρόσωποι από τις Οργανώσεις «Εθελοντές Αιμοδότες», «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», «Αιολίστας» και «Ομάδα Άμεσης Συμπαράστασης», ενώ είναι ανοιχτή η συμμετοχή και σε όσους άλλους επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Στην εκδήλωση μετείχε και χαιρέτησε εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας «Έλιξ» της Χίου, που θα συμμετάσχει και στη 2η Συνάντηση, ενώ έστειλε χαιρετισμό και η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής.

Τις επόμενες ημέρες, και αφού συνεδριάσει η άτυπη Επιτροπή, θα ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής στη 2η Συνάντηση, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στο Ίππειος.

Μοιράσου το άρθρο!