Κοινωνία

30/09/2016 - 16:28

Δημιουργία Κέντρου Κοινότητας Λέσβου - Διαβάστε για το σημαντικό ρόλο του

yle="text-align: justify;">           Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» κ. Αναστασία Αντωνέλλη, ανακοινώνει ότι:

 

«Χθες 29/9, ως Οργανισμός, δηλαδή  το ΝΠΔΔ "Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης" του Δήμου Λέσβου, καταθέσαμε πρόταση προς χρηματοδότηση, στα πλαίσια της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Βορείου Αιγαίου με αρ.πρωτ. οικ.2057/28-6-2016 και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με τίτλο "ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ" και προϋπολογισμό 599.280,00 €.  Η προτεινόμενη πρόταση μας- πράξη αφορά στην δημιουργία και λειτουργία για τρία (3) έτη του Κέντρου Κοινότητας Λέσβου, με στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και της υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Λέσβου, για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Το προτεινόμενο από εμάς προς δημιουργία Κέντρο Κοινότητας Λέσβου, είναι διευρυμένο και θα περιλαμβάνει και Παράρτημα για την παροχή υπηρεσιών σε θύλακες/πληθυσμό ΡΟΜΑ, καθώς και Παράρτημα για παροχή υπηρεσιών σε μετανάστες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας, νομίμως διαμένοντες. Ο πληθυσμός που αναμένεται να ωφεληθεί από την προτεινόμενη πράξη είναι πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Λέσβου και κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του Προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης" καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού-  ΑμεΑ, Ρομά κ.λ.π. και γενικότερα ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.

Επίσης το Κέντρο Κοινότητας θα δύναται να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει παιδιά και εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται ζητώντας να λάβει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Η πρόταση μας αυτή είναι αποτέλεσμα της θέλησης μας να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει από οπουδήποτε, προκειμένου να βοηθηθούν με όποιον τρόπο, οι κάτοικοι του Δήμου Λέσβου,  που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.

Φυσικά , από την θέληση μας μέχρι την πραγματοποίηση της, υπάρχει ένας μεγάλος δρόμος, με πρώτο  και σημαντικό βήμα, την δουλειά που απαιτείται για την σύνταξη της ίδιας της πρότασης, που καθορίζει  και την πιθανότητα της έγκριση της.

Ένα Δημόσιο  Ευχαριστώ,  στην κυρία Ελπίδα Αβαγιανού, εργαζόμενη στο Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Λέσβου, η οποία σε συνεργασία με τον κ. Κατσιγίνη Μικέ, εργαζόμενο στον Οργανισμό μας, κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να συντάξει την προς υποβολή πρόταση μας. Μια πρόταση που είμαστε σίγουροι ότι θα πάρει έγκριση, μιας και είχαμε την τύχη να έχουμε και την επιμελή συμβουλευτική υποστήριξη από τους κυρίους Βλαστάρη Ε. και Πιπερά Γ., άξια στελέχη της ΕΥΔ Π.Β.ΑΙΓ. τους οποίους και Ευχαριστούμε επίσης.

Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η πάγια άποψη μας, πώς όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, το μεράκι, και η διάθεση για δουλειά και συνεργασία, όλων, μπορούν να γίνουν πράξεις προς όφελος των Δημοτών, ακόμα και σε μια δύσκολη εποχή.» 

Μοιράσου το άρθρο!