Κοινωνία

22/06/2012 - 13:05

Δημήτρη Βουνάτσο έμαθες τα νέα; Η Άγρα κατεβαίνει στη Μυτιλήνη!!!

yle="text-align:justify;">

Η Αγρα μετά από δεκαοκτώ μήνες υπομονή, ικεσίες, καταγγελίες συζητήσεις, διαπιστώσεις αποφάσισε να πάρει την τύχη της στα χέρια της.

Δεν παρακαλούμε αλλά απαιτούμε τα αυτονόητα για την στοιχειώδη ποιότητα ζωής των κατοίκων, σε αντίθετη περίπτωση είμαστε  έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις στην πόλη της Μυτιλήνης με την αρωγή του τοπικού συμβουλίου και των τοπικών συλλόγων του χωριού .
Θά κάνουμε την αρχή και είμαστε σίγουροι οτι θα μας ακολουθήσουν και άλλα χωριά, γιατί η αγανάκτηση και η οργή του κόσμου έχει ξεχειλίσει.
Απαιτούμε

  • -Αμεση και εκτακτη καθαριότητα του χωριού απο προσωπικό του Δήμου, το χωριό έχει κυριολεκτικά βρωμήσει, οι κάδοι είναι ελάχιστοι και όσοι εχουν μείνει ειδικά τώρα με την ζέστη μυρίζουν, οι δρόμοι τα σοκάκια είναι γεμάτοι σκουπίδια από τον αέρα και τις γάτες.

Κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων.

  • Αντικατάσταση συμπλήρωση και πλύσιμο κάδων , και μόνιμη λύση στην ελλειπή συλλογή αποριμάτων.

Από τις δύο φορές  την εβδομάδα που είναι κανονικά το πρόγραμμα αποκομιδής αποριμάτων, μία με τις βλάβες των αυτοκινήτων και η έλλειψη καυσίμων σπάνια τηρείται κανονικά.

  • Μόνιμο υπάλληλο καθαριότητος για το χωριό.

Δεν θα ανεχθούμε άλλο τριτοκοσμικές καταστάσεις στο θέμα καθαριότητος.

  • Άμεση συντήρηση των δρόμων του Αγροτικού δικτύου, οι Αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι αποκλεισμένοι από τις ίδιες τους περιουσίες.,εδώ και δεκαοκτώ μήνες δεν έχει έρθει κανένα μηχάνημα για στοιχειώδη συντήρηση και δεν μπορούν να πάνε στα κτήματα τους  ούτε με τα αγροτικά αυτοκίνητα.

Το εσωτερικό δίκτυο του χωριού σοκάκια και δρόμοι εκτός τα σκουπίδια έχουμε και τα αγριόχορτα να συμπηρώνουν  το υπόλοιπο τοπίο, κι έχουμε μια εικόνα απαξίωσης και πλήρης εγκατάλειψης.

  • Βοήθεια για λύση στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης γιατρού εδώ και ενιά μήνες περίιπου.

Την επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου όπως του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων  του στο χωριό μας, για να δουν από κοντά τα “χάλια μας”.

Εαν δούμε και πάλι ότι δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση είμαστε ετοιμοι να πολεμήσουμε για το δίκιο μας. Θα κατέβουμε στην πόλη με λεωφορεία και θα ξεκινήσουμε δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν από την επιτροπή κατοίκων που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Οπως καταλαβαίνετε όσοι διαβάζουν την επιστολή αυτή, δεν ζητάμε έργα αλλά μόνο τα αυτονόητα που πρέπει να παρέχει κάθε Δήμος που σέβεται ελάχιστα του Δημότες του. Δηλαδή τι? (Καθαριότητα, συντήρηση των αγροτόδρομων γιατί όλοι οι άνθρωποι εδώ είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι και γι αυτούς είναι πολύ σημαντικό το να μπορούν να πάνε στην δουλειά τους).

Δίνουμε δεκαπέντε  ημέρες καιρό για να γίνει κάτι αλλιώς χωρίς καμιά άλλη προειδποίηση θα μας βρείτε όλο το χωριό μέσα στα γραφεία σας.
Καλό σας καλοκαίρι.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΡΑΣ.

Μοιράσου το άρθρο!