Κοινωνία

01/04/2011 - 06:28

Δωρεά-μαμούθ 5.000.000 Ευρώ στο Δήμο Λέσβου

up date 02/04/2011 : Η είδηση αυτή ήταν το πρωταπριλιάτικο ψέμα του Lesvosnews - Και του χρόνου !!!!

Δωρεά-μαμούθ 7.000.000 δολαρίων (5.000.000 Ευρώ περίπου) από τον συμπατριώτη μας Κρις Αθανασέλις!!!

Ο συμπατριώτης μας   αν και γεννήθηκε στην Αμερική από Μυτιληνιούς γονείς, δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται  για τον τόπο μας.  Πριν μερικές ημέρες διάβασε την ερώτηση του Σ. Γαληνού στη Βουλή για τα χρήματα που ζητά ο Δήμος Λέσβου και για το οικονομικό αδιέξοδο.  Επικοινώνησε με τους Αντιδημάρχους Λέσβου κους Γιάννη Τσακίρη και Απόστολο Πατέστο και δήλωσε την πρόθεσή του να βοηθήσει οικονομικά και να  κάνει δωρεά στο Δήμο Λέσβου. Μάλιστα όταν άκουσαν το πόσο που θέλει να δωρίσει δεν πίστευαν στα αυτιά τους ! Ο Αντιδημάρχος Γιάννης Τσακίρης πρότεινε τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για την αξιοποίηση του ακίνητου-φιλέτο που διαθέτει ο Δήμος δίπλα στο σημερινό Δημαρχείο. Να να αναγερθεί κτίριο 1.600 τμ περίπου και με αυτό τον τρόπο θα στεγαζόταν οι υπηρεσίες του Δήμου (εξοικονόμηση από τα πολλά ενοίκια που πληρώνει ο Δήμος) και παράλληλα νέα έσοδα του Δήμου από την ενοικίαση των χώρων που δεν χρησιμοποιηθούν από το Δήμο. Αντιθέτως  ήταν ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Πατέστος που θεώρησε καλύτερο να χρησιμοποιηθεί η δωρεά για τις άμεσες ανάγκες του Δήμου. ( Αυτή η διαφορά απόψεων ήταν και η αιτία της σύγκρουσης Τσακίρη-Πατέστου όπως έγραψε και σε παραπολιτικό σχόλιο τοπική  εφημερίδα  της Λέσβου)

Τελικά ο κος Τσακίρης έπεισε τον Κρις Αθανασέλλη να γίνει δωρεά για την ανέγερση του κτιρίου του Δήμου (θα δοθεί προς τιμήν το όνομά του).

Ο Κρις Αθανασέλις είναι 80 χρονών , είναι παντρεμένος με Αμερικανίδα και ζει μόνιμα στο   Κόνκορντ του Νιου Χάμσαϊρ περίπου 75 μίλια Βορειοδυτικά της Βοστώνης (Μασσαχουσέττης). Είναι βασικός μέτοχος της εταιρείας   7Recycling Plus και ασχολείται με την εκμετάλλευση υλικών για ανακύκλωση.

Η επίσημη ανακοίνωση της δωρεάς θα γίνει το καλοκαίρι κατά την επίσκεψη του συμπατριώτη μας  στην Μυτιλήνη. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις από το Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσακίρη που έχει αναλάβει το όλο θέμα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Γιάννη Τσακίρη σε συζήτηση πριν μερικές μέρες  σε πηγαδάκι στο Δημοτικό Συμβούλιο: "Για μένα η ανέγερση του κτιρίου του Δήμου και η αξιοποίηση του οικοπέδου είναι το έργο που θέλω να αφήσω στο Δήμο Λέσβου. Αυτή η δωρεά θα επιταχύνει τις διαδικασίες"

Μοιράσου το άρθρο!