Κοινωνία

08/09/2014 - 11:44

Δωρεάν 20 τόνοι ροδάκινα στη Λέσβο

trong>Από τον Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» ανακοινώνεται ότι:

«Ο Οργανισμός «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» στις 20 του προηγουμένου Αυγούστου, υπέβαλλε αίτημα διεκδίκησης 20 τόνων ροδακινιών, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από τα προοριζόμενα για την Ρωσία, πριν επιβληθεί το εμπάργκο προς αυτήν από την Ε.Ε.

Την Παρασκευή που μας πέρασε, παραδόθηκε η αιτούμενη ποσότητα, η οποία και αποθηκεύτηκε στα ψυγεία της ΕΨΥΠΑΛ.

Αυθημερόν ειδοποιήθηκαν οι φορείς που επιτελούν έργο συμπαράστασης και υποστήριξης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (απόρους, γέροντες, άτομα με ειδικές ανάγκες, μετανάστες, ασθενείς κ.λ.π.)

Σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, το πρωί διατέθηκαν  οι 20 τόνοι με ροδάκινα, προκειμένου να μοιραστούν δωρεάν,  στους εξής φορείς:

  1. Κοινωνικό Παντοπωλείο Μητρόπολης Μυτιλήνης
  2. Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλωμαρίου
  3. Γηροκομείο Μυτιλήνης
  4. Γηροκομείο Πλωμαρίου
  5. Ζαχάρειο Γηροκομείο Αγίας Παρασκευής
  6. Ίδρυμα Αγιάσου Θεομήτωρ
  7. «Σιτίζω» Καλλονής
  8. Χωριό «Όλοι Μαζί»
  9. «Ομάδα Εθελοντών Καλλονής»
  10. Συσσίτιο Εκκλησίας Ταξιαρχών Μανταμάδου
  11. Συσσίτιο Εκκλησίας Λουτρών
  12. Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
  13. Στρατιωτικές Μονάδες του νησιού μας.
  14. Στον καταυλισμό των τσιγγάνων

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, κα Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε σχετικά:

 « Τελικά «ουδέν κακόν αμιγές καλού» και μιλώ φυσικά για την ακύρωση της εξαγωγής των ροδακινιών προς την Ρωσία, με αποτέλεσμα την πιθανή απώλεια εισοδήματος για πάρα πολλούς παραγωγούς της Χώρας. Εάν τελικά οι παραγωγοί αποζημιωθούν, η δυνατότητα διεκδίκησης του προϊόντος  από Δήμους της Χώρας και η διάθεση τους δωρεάν σε απόρους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, θα αποδειχθεί αν μη τι άλλο κοινωνικά ωφέλιμη και όχι τόσο ζημιογόνα.

Σε ό,τι μας αφορά: Μόλις υπήρξε η πληροφορία της δυνατότητας διεκδίκησης του εν λόγω προϊόντος, ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ, αιτηθήκαμε την δωρεά 20 τόνων, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Την Παρασκευή που τα παραλάβαμε, κάναμε έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουμε  σήμερα, λόγω ευπάθειας του προϊόντος, να τα παραδώσουμε στους φορείς που δραστηριοποιούνται σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά, με συνέπεια  στο πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, συμπαραστεκόμαστε  στους κοινωνικούς φορείς του νησιού μας, μιας και για μας δεν έχει σημασία ποιος «μοιράζει»,  αφού πάγια αρχή μας ήταν και είναι ότι μόνον  ενωμένοι  θα καταφέρουμε να σωθούμε από τον απάνθρωπο οικονομικό πόλεμο που μας κήρυξαν. Εμείς ως Αυτοδιοίκηση, από το μετερίζι του Δήμου είμαστε σε εγρήγορση για κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί, προκειμένου να μπορούμε να συμπαραστεκόμαστε στους δημότες μας, στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας.»

Μοιράσου το άρθρο!