Κοινωνία

29/02/2016 - 12:52

Δράσεις Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:

Για την ενημέρωση των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων του Δήμου μας: Στις 23 Φεβρουαρίου, με καταληκτική ημερομηνία την 26η, εστάλησαν στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου μας, οι καταστάσεις για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων του πρώτου διμήνου του 2016. Οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων για την συγκεκριμένη περίοδο είναι 1.369 και το συνολικό αιτούμενο ποσόν είναι 899.778 ευρώ.

Το προηγούμενο δίμηνο οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων του Δήμου μας ήταν 1339. Έχουμε δηλαδή μια αύξηση τριάντα ατόμων. Συγχρόνως διαβάζουμε για περικοπές προνοιακών από το 2017 κατά ένα δισεκατομμύριο. Μήπως στο 3ο μνημόνιο υπάρχει χωροθέτηση και νέου Καιάδα; Αλήθεια η λέξη ντροπή και αισχύνη υπάρχουν ακόμη στην Ελληνική γλώσσα ή καταργήθηκαν με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου;

          Εμείς ως Δήμος Λέσβου, συνεχίζουμε την προσπάθεια στήριξης των άδικα φτωχοποιημένων δημοτών μας, έχοντας συμπαραστάτες φορείς και ιδιώτες.

          Έτσι, η συνεργασία μας με τους «Γιατρούς του Κόσμου» το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.  Δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά άπορα και ανασφάλιστα παιδιά του Δήμου μας να εξεταστούν από οδοντίατρο,  παιδίατρο και  να εμβολιαστούν με μια σειρά εμβολίων. Απ’ όλους μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Γιατρούς του Κόσμου, καθώς επίσης και στον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Παναγιώτη Λαμπούση, που απ’ το πρωί του Σαββάτου ήταν εκεί μαζί μας προκειμένου να βοηθήσει όπου χρειαζόταν, όπως και στον οδοντίατρο Γιάννη Βογιατζή και στην παιδο-οδοντίατρο Λαμπρινή Ματθαίου για την εθελοντική εργασία τους. 

Πέρα απ’ αυτό, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, την προηγούμενη εβδομάδα, παρέδωσε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης τραυματικό υλικό, παρακεταμόλες, ηλεκτρολύτες και ψυχιατρικά φάρμακα. Επίσης παραδώσαμε παρακεταμόλες στο Γηροκομείο Πλωμαρίου και στο Ίδρυμα «Θεομήτωρ» Αγιάσου.

Για τα προσφυγόπουλα παραδώσαμε στο «Χωριό Όλοι Μαζί», εβδομήντα σακίδια με υλικό πρώτης υποδοχής βρεφών (μπιμπερό, μωρομάντιλα, πάνες κ.λ.π.).

Συνεχίζουμε επίσης την σίτιση 10 παιδιών, μαθητών Δημοτικών Σχολείων που αιτήθηκαν οι διδάσκοντες την βοήθεια μας, με την παροχή μεσημεριανού γεύματος καθημερινά.

Μοιράσου το άρθρο!