Κοινωνία

14/03/2012 - 15:15

Δράσεις της Περιφέρειας για την Οδική Ασφάλεια

yle="text-align:justify;">Οδική Ασφάλεια στο Οδικό Δίκτυο των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Σας είναι γνωστό, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κατά τη συνεδρίασή του στις 24 Ιανουαρίου 2012, έλαβε απόφαση για υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων με σκοπό την αύξηση της Οδικής Ασφάλειας στα νησιά της Περιφέρειάς μας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών τους.

Μεταξύ άλλων δράσεων είναι:

1.Η Παραγωγή και μετάδοση από το τοπικά μέσα ενημέρωσης (ραδιόφωνο και τηλεόραση αντίστοιχα)  ενημερωτικών ηχητικών μηνυμάτων και Video (spot).

2. Αξιοποίηση των δυνατοτήτων του έντυπου Τύπου, για την παρουσίαση καταλλήλων ενημερωτικών μηνυμάτων.

   Στο πλαίσιο αυτό, λήφθηκε ανάλογη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, διάθεσης πιστώσεων για τις παραπάνω ενέργειες.

Επισημαίνοντας στην παρούσα φάση ότι, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, οι διαθέσιμες πιστώσεις είναι πολύ περιορισμένες και δεν μπορεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, να καταβάλει το προβλεπόμενο από τους φορείς σας κόστος αναπαραγωγής και δημοσίευσης αντίστοιχα, αν και θα το επιθυμούσε, σας προτείνουνε συνεργασία για την επίτευξη των στόχων οδικής ασφάλειας έτους 2012 και τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα δράσης με τη μορφή κοινωνικής σας προσφοράς. Το κόστος κατά περίπτωση για την Περιφέρεια θα πρέπει να είναι από μηδενικό έως ελάχιστο – συμβολικό - για την αντιμετώπιση των σχετικών εξόδων.

Παράλληλα θα υπάρξει παραγωγή εντύπου υλικού που θα διανέμεται στους οδηγούς, σε τακτικά χρονικά διαστήματα και κυρίως παραμονές εορτών, εν όψει μάλιστα του Πάσχα, σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Οργανώσεις και την Τροχαία. Και σ’ αυτή τη δράση μπορείτε να μετέχετε, με τη διανομή κατά περίπτωση του σχετικού εντύπου, με τη κατάλληλη αναφορά του φορέα σας.

Σας παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε να ανταποκριθείτε στην παραπάνω πρόσκληση – έκκλησή μας, να μας πληροφορήσετε εγκαίρως (όχι μετά τις 23/3/2012) γι’ αυτό στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφ. Βορείου Αιγαίου,

- Γιώργος Γουγούλας : τηλ. 2251354803, fax 2251023146, κινητό 6932353730.

- Δημήτρης Καμενής  : τηλ. 2251353517, fax 2251047430, κινητό 6976404244

και στις κατά τόπους Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των νησιών.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΚΑΛΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!