Κοινωνία

23/10/2012 - 18:23

Δύο δράσεις κόντρα στην κρίση: κοινωνικό φαρμακείο και γραφείο διευκόλυσνης ανέργων-απόρων

 κοινωνικό φαρμακείο και γραφείο διευκόλυσνης ανέργων-απόρων

Η Πρόεδρος τον  Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», Αναστασία Αντωνέλλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

          «Ο Οργανισμός μας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Ηλιαχτίδα», συμμετείχε στην διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Κοινωνικής ένταξης και ενδυνάμωσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων- ΑΚΤΙΝΕΣ ΖΩΗΣ» για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Έλαβε έγκριση για την δημιουργία και επιχορήγηση- χωρίς ίδια συμμετοχή - δύο δράσεων δομών, από τον εν λόγω Πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ.

Η πρώτη Δομή, αφορά την δημιουργία Γραφείου Διαμεσολάβησης που σκοπό θα έχει την παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών για την διευκόλυνση απόρων και ανέργων πολιτών, σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχουν οι κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία κ.λ.π.), καθώς επίσης και οι κρατικοί φορείς για θέματα που αφορούν την υγεία, εργασία κ.λ.π. Η Δομή θα στελεχωθεί από 2 άτομα άνεργους, ηλικίας έως 30 ετών με ειδικότητες στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Η δεύτερη Δομή, αφορά την συνέχιση και ενίσχυση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, που υπάρχει και λειτουργεί στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Λέσβου (Κυδωνιών 39- Συνοικισμός). Η συνέχιση και η ενίσχυση της λειτουργίας του περιλαμβάνει την στελέχωση του με 2 φαρμακοποιούς και 1 κοινωνικό λειτουργό, τον εφοδιασμό του με φάρμακα, υγειονομικό και παραφαρμακευτικό υλικό, καθώς επίσης και παιδικών εμβολίων. Θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός μας έχει ξεκινήσει την καταγραφή των ανασφάλιστων συνδημοτών μας και των παιδιών τους, η οποία συνεχίζεται στο ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Δήμου και στις κατά τόπους Δημοτικές- Τοπικές ενότητες.

Η προκήρυξη πρόσληψης των εργαζομένων στις δομές θα γίνει σύντομα, από την ΑΜΚΕ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».

Πιστεύουμε ότι οι ανωτέρω δράσεις μας- μαζί με άλλες που προηγήθηκαν-, προσφέρουν εκ μέρους μας με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε, μια διέξοδο- θέσεις εργασίας-  και μια ανακούφιση στους συνδημότες μας, που πλήττονται  από την λαίλαπα της φτώχιας και της Κρατικής εγκατάλειψης, θύματα μιας απάνθρωπης και δολοφονικής τελικά πολιτικής.»

 

Μοιράσου το άρθρο!