Κοινωνία

29/09/2011 - 15:07

Δύο εκδηλώσεις σε Μυτιλήνη και Πλωμάρι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Η πρόεδρος του   Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου, κ. Αντωνέλη Αναστασία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την Παρασκευή 30/9 στις 19.00 στην Λέσχη Αξιωματικών Μυτιλήνης, και το Σάββατο 1 Οκτώβρη στο ΚΑΠΗ Πλωμαρίου την ίδια ώρα, διοργανώνεται από τον Οργανισμό μας γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, που ως γνωστόν γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.

Η Ημέρα των Ηλικιωμένων μας δίνει την ευκαιρία να σκεφθούμε πόσα πολλά οφείλουμε σ` αυτήν την ιδιαίτερη ηλικιακή κατηγορία  των Συνανθρώπων μας ,αλλά και πόσα πολλά ακόμη μπορούν να προσφέρουν, εάν η Πολιτεία και η Κοινωνία έγκαιρα και συνεχώς μεριμνά για την υγειά τους και τους δίνει δυνατότητες και ίσες ευκαιρίες σε περιβάλλον αγάπης και αξιοπρέπειας. Οφείλουμε να προσφέρουμε στους εν λόγω συνανθρώπους μας την ανεξαρτησία, την αυτοεκτίμηση και τις δυνατότητες για μία αξιοπρεπή διαβίωση και ενεργή συμμετοχή, παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας. Ιδιαίτερα σήμερα που τα «περήφανα γηρατειά», έγιναν μια μελαγχολική ανάμνηση, μετά από τις περικοπές των συντάξεων και τόσων άλλων παροχών, οφείλουμε πέρα από το χαμόγελο μιας τέτοιας γιορτής, να παλέψουμε μαζί τους για ένα χαμόγελο ζωής. Εμείς ως Οργανισμός, αν και με δεμένα τα χέρια- περικοπές προσωπικού, μη έγκριση συμβάσεων π.χ γιατρών ΚΑΠΗ , χρημάτων κ.λ.π.- θα είμαστε δίπλα τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, προσπαθώντας και διεκδικώντας τα αυτονόητα που τους οφείλουμε ως κοινωνία.

Η γιορτή της Ημέρας των Ηλικιωμένων, στην Μυτιλήνη και στο Πλωμάρι, πρίν ένα χρόνο κόστισε 2.700,00 ευρώ. Τώρα θα μας κοστίσει 851,34 ευρώ, χωρίς καμιά έκπτωση , ως προς την ποιότητα της. Τούτο θα ήταν αδύνατον να συμβεί, εάν δεν είχαμε και πολύτιμους βοηθούς:

Ευχαριστούμε τον Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ, υποστράτηγο κ. Μανωλά Αναστάσιο, για την αμέριστη συμπαράσταση του.

Επίσης ευχαριστούμε το αρτοποιείο- ζαχαροπλαστείο  «ΚΙΜΩΝΑΣ» για την χορηγία των αρτοποιημάτων που προσέφερε για την Μυτιλήνη».

Μοιράσου το άρθρο!