Κοινωνία

06/09/2015 - 08:22

Δύο νεκροί πρόσφυγες στη Μόρια από δάγκωμα φιδιού (;) - Βίντεο - Καταγγελίες προσφύγων

Μ

αρτυρία οικογένειας προσφύγων από τον Αφγανιστάν αναρτήθηκε από την κοινότητα "Το Χωριό του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ".

 Αυτό που προκαλεί αίσθηση ότι με βάση τα λεγόμενα είναι ότι δύο πρόσφυγες  πέθαναν από δάγκωμα φιδιού στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια. Η πληροφορία αυτή μεταφέρθηκε στην οικογένεια Αφγανών από συμπατριώτες τους που βρίσκονται στη Μυτιλήνη. Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα για το θέμα δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση και καμία αναφορά για τέτοιο περιστατικό.

Οι εθελοντές από το "Χωριό του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" συνάντησαν την οικογένεια Αφγανών στα Τσαμάκια Μυτιλήνης και κατέγραφαν τη μαρτυρία τους. Εκτός από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης καταγγέλλουν τη χρήση βίας από τους αστυνομικούς καθώς περιμένουν στην ουρά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής τους. Αστυνομικοί τους ζήτησαν να γράψουν σε χαρτί τα ονόματα όλων όσων είχαν βγει στις ακτές της Λέσβου με την ίδια βάρκα και στη συνέχεια άλλοι αστυνομικοί τους έσχισαν τα χαρτιά! (Χαρακτηριστικό της απουσίας οργάνωσης που επικρατεί) .

Στη συνέχεια οι Αστυνομικοί τους είπαν να περιμένουν 4-5 ημέρες στα Τσαμάκια και μετά θα φύγουν για το Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια.

Η μαρτυρία καταγράφηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 

Δείτε το βίντεο με την μαρτυρία:

Μοιράσου το άρθρο!