Κοινωνία

10/08/2019 - 22:45

Έφυγε από τη ζωή ο Θράσος Καλογρίδης

Σε ηλικία 64 ετών

Ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Θράσος Καλογρίδης  σε ηλικία 64 ετών έχασε σήμερα (απόγευμα 10ης Αυγούστου 2019)  τη μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο των Αθηνών αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Υπήρξε  επίσης Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και εργάστηκε αρχικά στην Εθνική Τράπεζα και αργότερα σε δικές του επιχειρήσεις.

Τελευταία του μεγάλη ιδέα ήταν να γίνει ένα αναπτυξιακό συνέδριο εν πλω για να στηριχθεί η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση του Σιγρίου.

Αγαπημένες του φράσεις που πάντα έλεγε σε φίλους και συνεργάτες:
ΑΓΑΠΗ-ΣΥΜΠΟΝΙΑ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΟΡΑΜΑ-ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία θα γίνει την Τρίτη 13 Αυγούστου στη Μυτιλήνη.

 

------

Ο Στράτος Καλογρίδης αναφέρει :

Έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι στην γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος μου αδελφός. Για έξι μήνες έδινε μια απίστευτη μάχη με τον καρκίνο. Δεν το έβαλε ούτε για μια στιγμή κάτω. Κουφάλα χάρε θα σε νικήσω...έλεγε και χαμογελούσε μέχρι το τέλος. Ήταν όμως μια μάχη τόσο άνιση, τόσο άδικη που στο τέλος τον νίκησε.

Υπήρξε ο άνθρωπος που αγάπησε τον τόπο του, την Λεσβιακή γη, όσο κανείς άλλος. Προώθησε την Ελληνοτουρκική φιλία και την συνύπαρξη των λαών στο Αιγαίο με απαράμιλλο πάθος και δημιουργική αγωνιστικότητα, που την συναντάς μόνο σε άτομα που ξέρουν να στοχοθετούν και να κατακτούν. Ήξερε μόνο να δίνει και να μην κρατά σχεδόν τίποτα για τον εαυτό του. Υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Συνεταιριστικής τράπεζας καθώς και του Επιμελητηριακού Όμιλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).


Αδελφέ μου, αφήνεις παρακαταθήκη σε όλους μας, τις αξίες που υπηρέτησες, την τιμιότητα και την ανιδιοτέλεια, χωρίς καμία παρέκκλιση σε όλη σου την ζωή. 
Η αγαπημένη σου οικογένεια, οι συγγενείς σου και οι φίλοι σου θα σε αποχαιρετήσουν στο μεγάλο σου ταξίδι, εκεί που θα πας να συναντήσεις πολύ αγαπημένα σου πρόσωπα, με βαριά συναισθήματα και οδύνη στην γενέτειρά σου.


Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, αυτό της Λεσβιακής γης που τόσο λάτρεψες…
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ

 

Μοιράσου το άρθρο!