Κοινωνία

09/05/2014 - 12:25

Εγκαίνια του ανακαινισμένου 4ου Παιδικού Σταθμού Μυτιλήνης

style="text-align: justify;"> 
Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της εκκλησίας, των αρχών, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, γονέων και παιδιών, κ.α. πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, το πρωί, τα εγκαίνια του  ανακαινισμένου 4ου Παιδικού Σταθμού Μυτιλήνης (ΠΙΚΠΑ), του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», που βρίσκεται στην οδό Ερμού 328.
 
Η επισκευή και αντικατάσταση εξοπλισμού του 4ου Παιδικού Σταθμού Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 548.292,98 Ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Ε.Σ.Π.Α., στο οποίο εντάχθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2012. 
 
Πρόκειται για ένα μεγάλης σπουδαιότητας έργο, με το οποίο έγιναν εργασίες βελτίωσης υποδομών στον 4ο Παιδικό Σταθμό Μυτιλήνης, σύμφωνα με τις  προδιαγραφές των  διατάξεων  του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας  για την  λειτουργία του ως Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας, σε σύγχρονες, λειτουργικές και παιδαγωγικά άρτιες εγκαταστάσεις, για τη διαπαιδαγώγηση, τη φιλοξενία και το παιχνίδι των παιδιών.
 
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και στους δυο ορόφους. Στο ισόγειο διαμορφώθηκε υποδομή για την άρτια φιλοξενία 40 συνολικά νηπίων σε δυο τμήματα, ενώ στον επάνω όροφο δίνεται η δυνατότητα φιλοξενίας δέκα βρεφών. Οι εργασίες έγιναν με γνώμονα την ασφαλέστερη και οικονομικότερη χρήση των εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα, οι εργασίες που εκτελέστηκαν  είναι: α)πλήρης αποκατάσταση του φέροντος οργανισμού, β)μόνωση ταράτσας, γ)τοποθέτηση νέων ειδικών δαπέδων, γ)αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα θερμομονωτικά, δ)χρωματισμοί, ε)διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς με ειδικό αντικραδασμικό δάπεδο, στ)αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης/αποχέτευσης/ηλεκτρολογικών, ζ)πυρανίχνευση και νέο σύστημα θέρμανσης με αντλία θερμότητας, αυτονομίες και ηλιακή υποβοήθηση, που υπολογίζεται να επιφέρει μια εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 30% σε σχέση με αντίστοιχη συμβατική. Τέλος, ο 4ος Παιδικός Σταθμός εξοπλίστηκε με σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, εκπαιδευτικά παιχνίδια,  όργανα παιδικής χαράς, εξοπλισμό κουζίνας, λευκά είδη, ιματισμό κ.α.
 
Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, στην ομιλία της, τόνισε μεταξύ άλλων ότι με τα έργα ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν στον 4ο Παιδικό Σταθμό, οι συνθήκες πλέον είναι αυτές που αρμόζουν στα παιδιά, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι το μέλλον αυτού του τόπου. «Δεν δημαγωγούμε ανεύθυνα. Δίνουμε διέξοδο σε πολλές οικογένειες και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά τους.  Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, κάνουμε ουσιαστικό έργο για να βελτιώσουμε την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας. Αυτό σημαίνει κοινωνική πολιτική», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα Αντωνέλλη.  Τέλος, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση αυτού του έργου με πολύ γοργούς ρυθμούς και στην ένταξή του στις κοινωνικές υποδομές του Δήμου Λέσβου και βέβαια τον Δήμαρχο, Δημήτρη Βουνάτσο, για την στήριξη που παρείχε στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου. 
 
«Ο ανακαινισμένος 4ος Παιδικός Σταθμός Μυτιλήνης, εξασφαλίζει άριστο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά. Πρόκειται για μια ακόμη παρέμβαση της παρούσας Δημοτικής Αρχής, που εκτός από την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς όφελος των παιδιών,  θα βοηθήσει στη γενικότερη ανάπτυξη της όμορφης περιοχής της Επάνω Σκάλας. Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας με πράξεις και έργα ουσίας, που κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής όλων μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος. Ο Δήμαρχος συνεχάρη την Αντιδήμαρχο, Αναστασία Αντωνέλλη, για το πάθος, την σκληρή δουλειά, την μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητά της και βέβαια, όλους όσοι στηρίζουν το έργο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, για την πλούσια και πολυπίκοιλη δράση τους.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!