Κοινωνία

03/12/2011 - 09:13

Εγκαινιάζεται το σπίτι της ανθρωπιάς στη Μυτιλήνη , το σπίτι της "Κυψέλης"

(στις φωτογραφίες το σπίτι της Κυψέλης από τη θεμελίωση μέχρι την τελική κατασκευή)

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12/2011  ΏΡΑ   18:00 

Χάρη στην δωρεά οικοπέδου από συμπολίτισσά μας στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, την οικονομική ενίσχυση του ΟΠΑΠ και της COSMOTE, και στη στήριξη των συμπολιτών μας, επιχειρηματιών και επαγγελματιών του Νησιού μας, μέσω τηλεμαραθωνίου που πραγματοποιήσαμε τον Μάρτιο του 2007- σε τοπικό επίπεδο- κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε ένα σεβαστό ποσό για την ανέγερση του Νέου μας Κέντρου που θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Οι χώροι του θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι και θα διαθέτει ειδικό εξοπλισμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας.

Το Νέο Κέντρο θα φέρει σύμφωνα με το ΦΕΚ 789/6/10/1983, την επωνυμία " Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ - Η Κυψέλη".

Ο εφοδιασμός του Κέντρου με ειδικό εξοπλισμό καθώς και τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου συνεχίζουν να αποτελούν  ένα συνεχή αγώνα για την εξεύρεση πόρων ώστε να συνεχίσουν οι άνθρωποι της Κυψέλης  να παρέχουμε στα μέλη τους τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

Οι άνθρωποι της Κυψέλης μιλούν για τους στόχους με βάση το νέο κέντρο  : Με την βοήθεια του Θεού και των συνανθρώπων μας καταφέραμε να αποκτήσουμε ιδιόκτητο οικόπεδο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Μυτιλήνης, όπου ξεκινήσαμε να χτίζουμε το κέντρο μας. Σκοπός του θα είναι η ισότιμη ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες στο κοινωνικό σύνολο, στην σωματική τους αποκατάσταση, στην επαγγελματική τους αποκατάσταση για την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών και γενικότερα στην αξιοποίηση των ικανοτήτων τους. κ.α.Ένα κέντρο ανοιχτό προς την κοινωνία και στους πολίτες που θα έχουν διάθεση για εθελοντική προσφορά και που θα στεγάσουμε :
  • Τις ολοένα επεκτεινόμενες δραστηριότητες μας ( εργαστήρια, ομάδες κ.α.)
  • Γυμναστήριο
  • Φυσικοθεραπευτήριο
  • Αίθουσα εκδηλώσεων
  • την ίδρυση ειδικών τμημάτων για παιδιά με προβλήματα όρασης και προβλημάτων ομιλίας και ακοής
  • την ίδρυση τμήματος Νοηματικής.
  • Να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο έτσι ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλο τον Νομό και να στελεχωθούν από ειδικευμένο προσωπικό
  • Η προώθηση και η ανάπτυξη δομών για την Εκπαίδευση και την Επαγγελματική Απασχόληση των Α.ΜΕ.Α. στην αγορά εργασίας.
  • Να είναι εφικτή η προσβασιμότητα των Α.ΜΕ.Α. σε όλους τους χώρους.(χώροι ψυχαγωγίας, εξυπηρέτησης των Α.ΜΕ.Α., εργασίας κ.τ.λ)
  • Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις όπου τα άτομα με αναπηρίες να μπορούν να αξιοποιούν τις αθλητικές τους ικανότητες.

Μοιράσου το άρθρο!