Κοινωνία

26/12/2020 - 10:04

Έγκλημα στον Καρά Τεπέ - 49 παιδιά προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν φέτος στη Λέσβο

Λέμε Καρά Τεπέ, αλλά σπάνια η φαντασία μπορεί να συλλάβει τις εικόνες από το στρατόπεδο(καταυλισμός είναι, αλλά η λέξη στρατόπεδο μου ήρθε πρώτη)που αντικατέστησε τη Μόρια.

Από χθες το βράδυ, αυτό το βίντεο-ρεπορτάζ  της ντροπής που κυκλοφόρησε το Spiegel δεν σε αφήνει να ησυχάσεις. Το υποτιτλίσαμε με τους συνεργάτες μου, γιατί γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα, έστω και με αυτόν τον λειψό και μίζερο για τους περισσότερους τρόπο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάπου στον πλανήτη, όχι πολύ μακριά μας, διαπράττεται ένα έγκλημα.

Να θυμόμαστε ότι θύματα παρόμοιων εγκλημάτων έπεσαν πρόγονοι μας στο παρελθόν. Και μπορεί να βρεθούμε στην ίδια θέση, εμείς, τα παιδιά ή οι απόγονοι μας, στο μέλλον.

«Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, 49 παιδιά προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν φέτος στη Λέσβο. Εκατοντάδες παιδιά και νέοι βρίσκονται στη λίστα αναμονής στην παιδική κλινική της πόλης. Δεν θέλουν να έχουν κοινωνική επικοινωνία και σχέση με οποιαδήποτε άλλο άτομο. Θέλουν να πεθάνουν στην πραγματικότητα.

Στο στρατόπεδο του Καρά Τεπέ, που υποτίθεται ότι είναι προσωρινό, η πραγματικότητα απογοητευτική: Η υπόσχεση ότι μετά την καταστροφική φωτιά στη Μόρια δεν θα υπάρξει νέα παραγκούπολη δεν τηρείται. Και ο χειμώνας μόλις άρχισε», τελειώνει το ρεπορτάζ που αξίζει να δείτε: 

tvxs.gr

Μοιράσου το άρθρο!