Κοινωνία

28/06/2013 - 12:30

Ελεύθερη η πρώην υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Συνεδριάζει σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές του.

Απολογήθηκε χθες στον ανακριτή για την υπόθεση του ελλείμματος στο ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, η πρώην υπάλληλος, η οποία φέρεται ότι καταχράστηκε χρηματικό ποσό, που αγγίζει, ίσως και ξεπερνά, το ένα εκατομμύριο ευρώ.


Η υπόθεση της μαύρης τρύπας, ξεσκεπάστηκε πριν από 1,5 χρόνο περίπου, προκαλώντας έντονες συζητήσεις και σχόλια στην τοπική κοινωνία και τους δικηγόρους, οι οποίοι ζητούσαν επιτακτικά από τη διοίκηση του Συλλόγου να ξεκαθαρίσει την υπόθεση και να αποκαλύψει το εύρος και το μέγεθος της κατάχρησης.
Η πρώην υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου μετά την απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση, η οποία, όμως, δεν ήταν επίσημα γνωστή μέχρι αργά το μεσημέρι.


Ανεπίσημες πηγές, πάντως, αναφέρουν, ότι κλήθηκε να πληρώσει περίπου 80 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο.


Κύκλοι του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των μελών από την εξέλιξη αυτή, αφού θεωρούν πως ο μόνος τρόπος για να τιμωρηθεί το συγκεκριμένο άτομο για την πράξη του είναι να κριθεί προφυλακιστέο μέχρι να γίνει η δίκη. Αναφέρεται δε, πως αν η εγγύηση είναι μικρότερη από 100 χιλιάδες ευρώ, τότε σίγουρα η πρώην υπάλληλος έπεσε στα μαλακά, αφού το ποσό που φέρεται ότι καταχράστηκε είναι δεκαπλάσιο.
Ωστόσο, σήμερα, μετά και τη δημοσιοποίηση του ακριβούς ποσού εγγύησης, αναμένεται να συνεδριάσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του για την εξέλιξη της υπόθεσης και να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες του Συλλόγου.

 

πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!