Κοινωνία

18/11/2013 - 13:30

Ένας τόνος... αλληλεγγύης!

Μ

ε περισσότερο από έναν τόνο τρόφιμα και μεγάλες ποσότητες ρούχων, κουβερτών, παιχνιδιών και φαρμάκων, όλα για τις ανάγκες του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου, τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές κι οι βαθμοφόροι των Προσκοπικών Συστημάτων της πόλης της Μυτιλήνης αποχαιρέτησαν έναν αιώνα ζωής των Προσκόπων της Λέσβου. Η τοπική κοινωνία από την άλλη μεριά, εμπιστευόμενη την τοπική προσκοπική Κίνηση αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας την αξία και την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια ανταποκρίθηκε στο αίτημα των παιδιών για πράξεις αλληλεγγύης και προσέφερε πραγματικά ποσότητες ιδιαίτερα τροφίμων που ποτέ δεν είχαν συγκεντρωθεί.

Με μια μεγάλη καλή πράξη έκλεισαν τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια των Προσκόπων της Λέσβου και ταυτόχρονα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου. Έγιναν 101 πια χρόνων αλλά επιμένουν να βοηθούν.

Κάνοντας πράξη την προσκοπική τους υπόσχεση που ορίζει «να βοηθάμε ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση» πολλές δεκάδες παιδιών κάθε ηλικίας στάθηκαν επί επτά ώρες, από τις 10 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 5 το απόγευμα, έξω από τα σούπερ μάρκετς «Βασιλόπουλος», «Μασούτης» και «Βερόπουλος» στο κέντρο της Μυτιλήνης. Ενημέρωναν τους πολίτες για τις ανάγκες συνανθρώπων μας και δεχόταν τρόφιμα. Την ίδια ώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Προσκόπων στο Μακρύ Γιαλό τα τρόφιμα που συγκεντρώνονταν και σταδιακά μεταφέρονταν εκεί τοποθετούνταν κατά είδος από βαθμοφόρους, μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και γονείς ενώ γινόταν υποδοχή, ρούχων, παιχνιδιών σε καλή κατάσταση και κουβερτών.

Τελικά στις 5 το απόγευμα στην μεγάλη αυλή της Προσκοπικής Εστίας στο Μακρύ Γιαλό επικράτησε το αδιαχώρητο από τις ποσότητες των ειδών που είχαν συγκεντρωθεί. Και τα οποία παραδόθηκαν στο Δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο και στους Αντιδημάρχους Γιάννη Βατό και Δημήτρη Μουτζούρη για τις ανάγκες του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου για την κάλυψη των αναγκών όσων δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Ας σημειωθεί ότι τα ρούχα θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες ένδυσης του Κέντρου υποδοχής μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί η Ελληνική Αστυνομία. Επίσης ένα μέρος από τα τρόφιμα (παιδικές τροφές, γάλατα, γλυκά) καθώς και τα παιδικά παιχνίδια αλλά και τα παιδικά ρούχα και παπούτσια παραδόθηκαν στους κοινωνικούς λειτουργούς Παναγιώτης Τσουκαρέλλη και Δημήτρη Παπανδρέου για την κάλυψη αναγκών  δοκιμαζομένων παιδιών  μέσω της Οργάνωσης «Help – Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο».

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου με τους ήχους του τραγουδιού του αποχαιρετισμού που τραγούδησαν περισσότεροι από 100 μέλη και φίλοι της προσκοπικής κίνησης έγινε η υποστολή της επετειακής σημαίας των γιορτασμού της εκατονταετηρίδας Συγκινημένοι αλλά και χαρούμενοι για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη δράση προσφοράς οι Πρόσκοποι φόρτωσαν τα όσα συγκέντρωσαν σε φορτηγά αυτοκίνητα του Δήμου Λέσβου που τα μετέφερε στις αποθήκες του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Ο Κωνσταντίνος Μελάς, ιδρυτής των προσκόπων της Λέσβου, και ταυτόχρονα απελευθερωτής του νησιού και πρώτος πολιτικός και στρατιωτικός διοικητής του, από κάποια γωνιά του ουρανού σίγουρα θα χαμογελούσε ευχαριστημένος.

 

Ευχαριστούμε…

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου ευχαριστεί για τη συνεργασία στην υλοποίηση της δράσης την Αναστασία Αντωνέλλη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και τον Πρόεδρο της Οργάνωσης «Help – Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο» Παναγιώτη Τσουκαρέλλη. Επίσης ευχαριστεί τις διευθύνσεις των σούπερ μάρκετς «Βασιλόπουλος», «Μασούτης» και «Βερόπουλος» στο κέντρο της Μυτιλήνης.

 

Μοιράσου το άρθρο!