Κοινωνία

30/01/2014 - 15:21

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών στη Μυτιλήνη

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, σήμερα το πρωί, παρέστη στον πανηγυρικό εορτασμό της μνήμης των Τριών Ιεραρχών και των Γραμμάτων, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος, χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μυτιλήνης, κ.κ. Ιακώβου, ο οποίος ετέλεσε και το καθιερωμένο μνημόσυνο των Ευεργετών και Δωρητών της πόλης της Μυτιλήνης και του Νησιού μας.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Ζαφειρίου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Παιδείας & Αθλητισμού, Κώστα Αστυρακάκη, παρέστη στην εκδήλωση εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, που οργάνωσαν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μυτιλήνης, αλλά και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κατόπιν, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης και τον Αντιπρύτανη κ. Νίκο Σουλακέλλη, επέδωσαν χρηματικά βραβεία  300 Ευρώ σε σαράντα αριστεύσαντες μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης του Νησιού μας, του Ραπτέλειου Ιδρύματος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, αφού τόνισε ότι η Παιδεία προάγει τον άνθρωπο, τον οδηγεί στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του και στην κατάκτηση των αξιών της ζωής, κατεξοχήν στους δυσκολότατους καιρούς της πολύμορφης κρίσης, στην οποία έχει βυθισθεί η Χώρα και η Κοινωνία, αναφέρθηκε στην σημαντική προσφορά των Ευεργετών του Νησιού μας και τέλος συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή για τη λαμπρότητα και την άψογη προετοιμασία της εκδήλωσης, στην επιτυχία της οποίας συνέβαλε οικονομικά ο Δήμος Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!