Κοινωνία

03/01/2020 - 13:11

Έπεσε ξύλο την Πρωτοχρονιά στο Πάρκο Χατζηδήμου

Κινδυνεύουν ζωές. Να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Αστυνομία στο πάρκο Χατζηδήμου και στην Κουλμπάρα. Ανακοίνωση Συλλόγου κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «Το Κιρκινέτσι»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρας και  Κιόσκι Μυτιλήνης «Το Κιρκινέτσι» είναι υποχρεωμένο να καταγγείλει δημόσια το καθεστώς πλήρους ανομίας που επικρατεί στο πάρκο με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και χθες, 2 Ιανουαρίου.

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς το πάρκο έγινε πεδίο μάχης ανάμεσα σε αντιμαχόμενες συμμορίες και ομάδες χούλιγκαν, ενώ χθες το βράδυ συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών βανδάλισαν το μεταλλικό κουτί ηλεκτροδότησης στην είσοδο του πάρκου από τη μεριά της βιβλιοθήκης, προκειμένου να το βυθίσουν στο σκοτάδι και ανενόχλητοι να συνεχίσουν τις έκνομες ενέργειές τους.

Κι όμως. Σήμερα το πρωί μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας που επικοινώνησαν με στελέχη της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι τα θεσμικά όργανα του κράτους που φροντίζουν για την ασφάλειά μας δήλωσαν άγνοια, δηλαδή «κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου»!

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε στις πολιτικές και ανώτερες αρχές ασφαλείας στη Λέσβο, και όχι μόνο, την ακολουθούμενη ΑΡΝΗΣΗ των τοπικών αρμόδιων αρχών να ασχοληθούν με τη συμμορία που έχει μετατρέψει το ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης σε κόλαση ανομίας. Εμπορία ναρκωτικών και όχι μόνο ανάμεσα στα σπίτια μας, οι είσοδοι των οποίων έχουν μετατραπεί σε νυχτερινές «καβάτζες» νεαρών, οι οποίοι τρομοκρατούν οποιονδήποτε τολμήσει να τους ζητήσει να μπορέσει έστω να έχει πρόσβαση στο σπίτι του. Χρήση ουσιών στο παρκάκι του Άη Γιάννη. Ντήλερς που κυκλοφορούν με δίκυκλα στα σοκάκια. Αυτή είναι η εικόνα του ιστορικού κέντρου μόλις πέσει το σκοτάδι.

Κι η Αστυνομία; ΑΠΟΥΣΑ! Προκλητικά απούσα, πράγμα που μας δίνει το δικαίωμα να πούμε πως είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, για λόγους που προφανώς τα στελέχη της γνωρίσουν.

 .

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΕΛΑΣ στους οποίους τέθηκε σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια της περιοχής καθώς και στις λειτουργίες που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Ιδιαίτερα τονίσθηκε το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στο πάρκο Χατζηδήμου και στην πλατεία του Άη Γιάννη του Αρμένη γεγονός που δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας των περιοίκων. Τις επόμενες μέρες λήφθηκαν κάποια μέσα που όμως σταδιακά σε τέσσερις- πέντε το πολύ μέρες σταμάτησαν.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρας και  Κιόσκι Μυτιλήνης «Το Κιρκινέτσι» καλεί τις αρμόδιες πολιτικές αρχές, τις Αστυνομικές αρχές και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης να πράξουν επιτέλους το καθήκον τους. 

Μοιράσου το άρθρο!