Κοινωνία

27/01/2011 - 08:13

Επικίνδυνη η εκπαίδευση νεοσυλλέκτων στη Μυτιλήνη

Στη Μυτιλήνη και μόνο με απόφαση του υποστράτηγου Δκτη 98 ΑΔΤΕ πραγματοποιείται τον τελευταίο χρόνο ''προχωρημένη εκπαίδευση νεοσυλλέκτων'' σε κάθε καινούργια σειρά νεοσυλλέκτων... μία εκπαίδευση που κοστίζει στο ελληνικό κράτος πολλά χρήματα σε μία πολύ δύσκολη εποχή -όπως μας λένε συνέχεια- για καύσιμα αφού κινούμαστε τις τρεις βδομάδες της εκπαίδευσης συνέχεια από στρατόπαιδο σε στρατόπαιδο και από πεδίο βολής σε πεδίο βολής και για πυρομαχικά.

Πέρα όμως από αυτή την ''χρήσιμη'' σπατάλη πλέον τίθεται σε κίνδυνο και η ζωή των νεοσυλλέκτων αφού σε μία τελευταία βολή δόθηκε η εντολή μέσα σε καταρακτώδη βροχή και σε ένα λασπωμένο έδαφος να πυροβολούμε κατα των στόχων εν κινήση από το ισχίο. Κατά τη διάρκεια της βολής ένας εκπαιδευόμενος σκόνταψε και μόνο λόγω της τύχης πέφτοντας πυροβόλησε στον αέρα και όχι προς την κατεύθυνση των συνεκπαιδευόμενων του.

Επειδή λοιπόν νιώθουν τυχεροί κάποιοι, μετά από αυτό το γεγονός αποφάσισαν να θέσουν σε κίνδυνο και την υγεία των συγκεκριμένων νεοσυλλέκτων με το να γίνει κατασκήνωση ενός λόχου -τα γνωστά σκοινάκια- μέσα σε ένα δάσος σήμερα  27/01/11 με τη θερμοκρασία στους -4οC με μεγάλη πιθανότητα έντονου παγετού με εξοπλισμό 2ου Παγκοσμίου πολέμου, μια παραλλαγή και μία σκελέα, μετά από 18 ημέρες εκπαίδευσης! Αλήθεια σε όλο το νησί δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος, γιατί τόση επιμονή αφού σε μία εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί νέα σκοινάκια έξι ημερών-κι όμως μέσα στο Φεβρουάριο με προβλέψεις για ακόμη χειρότερες καιρικές συνθήκες- και επιτέλους θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη για αυτά τα ''παρ'ολίγον'' ατυχήματα! πριν μετατραπούν σε απώλεια ζωής? Ως πότε οι απλοί στρατιώτες θα πληρώνουν τις φιλοδοξίες ανώτατων αξιωματικών που ονειρεύονται μόνο την ανελιξή τους και λειτουργούν χωρις λογική?

(από αναγνώστη στο tromaktiko.blogspot.com)

Μοιράσου το άρθρο!