Κοινωνία

13/01/2014 - 16:12

Επίσκεψη στο Πλωμάρι και κοπή πίτας του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Μολύβου

style="text-align: justify;"> 
Την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Μολύβου οργάνωσε εκδρομή για τα μέλη του σε δύο επισκέψιμους χώρους άμεσα συνδεδεμένους με τη γαστρονομική εμπειρία της Λέσβου. 
 
Η πρώτη επίσκεψη έγινε στο Ελαιοτριβείο – Μουσείο Βρανά, στον Παπάδο της Γέρας, με ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου.
 
Στα αποστακτήρια και στους χώρους συσκευασίας της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη στο Πλωμάρι πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επίσκεψη του Σωματείου, όπου τα μέλη ενημερώθηκαν για τους τρόπους απόσταξης από τον κ. Στάθη Βαρβαγιάννη και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους επαγγελματίες σχετικά με το ούζο. Η ενημέρωση συνεχίστηκε στο Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη από την κα. Βάγια Βαρβαγιάννη η οποία αναφέρθηκε στην 150 ετών οικογενειακής παράδοσης Βαρβαγιάννη, καθώς και στην παραγωγή του ούζου. Παράλληλα, οι επαγγελματίες του Μολύβου ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου εκτίθενται τα πρώτα εργαλεία που χρησίμευαν για την εμφιάλωση και την επικόλληση της διάσημης Μπλε ετικέτας και το πρώτο καζάνι που κατασκευάστηκε το 1858 στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο δοκιμάστηκαν μυστικά αιώνων και τεχνικές για να γεννηθούν οι συνταγές της οικογένειας Βαρβαγιάννη.
 
Στον χώρο του Μουσείου έγινε και η κοπή της πίτας του Σωματείου Εστιατόρων Μολύβου από τον Πρόεδρό του κ. Μόλβαλη Νίκο, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Ποτοποιία Βαρβαγιάννη για τη φιλοξενία και μεταξύ άλλων τόνισε: «Το Σωματείο Εστιατόρων Μολύβου, το οποίο πρωτοστατεί στην επιμόρφωση των μελών του, καθώς και στην αναβάθμιση του τουριστικού γαστρονομικού προϊόντος του νησιού, θα συνεχίσει τις επισκέψεις και σε άλλους χώρους που αφορούν στα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Το Σωματείο, όλα αυτά τα χρόνια, ενεργεί και προσφέρει ουσιαστικά για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου του νησιού και για την τοποθέτηση και προώθηση των τοπικών προϊόντων μας, στους χώρους εστίασης.»
 
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Πλωμάρι και με κατάληξη σε ταβέρνα της περιοχής όπου όλα τα μέλη απόλαυσαν τοπικούς μεζέδες, προσφορά του Σωματείου.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!