Κοινωνία

11/04/2021 - 22:46

Επιστολή της Συνύπαρξης προς τον αδερφό σύλλογο "Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο"

Πριν από λίγες μέρες, συνήλθε  η συνέλευση του συλλόγου "Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο" (Aegean Peace and Communication Association) στα Δίδυμα της Τουρκίας, σε ανοιχτό χώρο και τηρώντας τα μέτρα για την πανδημία.  Στη συνέλευση διαβάστηκε επιστολή της Συνύπαρξης αφού δεν υπάρχει ακόμα δυνατότητα ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των δυο χωρών.

Αγαπητοί φίλοι, 

Χαρήκαμε πολύ για την πρόκληση στη συνέλευση της οργάνωσής σας στις 3 Απριλίου. Σας ευχόμαστε να είναι επιτυχής .Η πανδημία μας έχει στερήσει για πάνω από ένα χρόνο την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας. Ελπίζουμε ότι την τρέχουσα χρονιά η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα μπορέσουμε να επαναλάβουμε την συνεργασία μας. Ανυπομονούμε να δούμε ξανά τους Τούρκους φίλους επισκέπτες στους δρόμους της Μυτιλήνης και των άλλων περιοχών της Ελλάδας, όπως και εσείς επιθυμείτε να υποδεχθείτε τους Έλληνες επισκέπτες στο Αϊβαλί και τις άλλες πόλεις της χώρας σας. Ανυπομονούμε να καθίσουμε πάλι μαζί γύρω από το τραπέζι και να συζητήσουμε πώς μπορούμε να ξαναφέρουμε κοντά τους πολίτες των χωρών μας, τις αυτοδιοικήσεις μας, τα πολιτιστικά και αθλητικά μας σωματεία, τις επαγγελματικές οργανώσεις μας, όπως έχουμε κάνει με επιτυχία για πάνω από τρείς δεκαετίες.

Τώρα θα χρειαστούν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες. Εκτός από την πανδημία, οι καλές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας διαταράχθηκαν σοβαρά την προηγούμενη χρονιά. Μπήκε σε κίνδυνο η ειρήνη στην περιοχή. Αμφισβητήθηκε η δυνατότητα της συνύπαρξης των λαών μας με φιλία, αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία. Βεβαίως, δεν είμαστε εμείς που καθορίζουμε τις εξωτερικές πολιτικές των χωρών μας. Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Μπορούμε ωστόσο να απαιτήσουμε ειρηνικές λύσεις, αποφυγή των προκλήσεων, να συμβάλλουμε στην καλλιέργεια σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των απλών πολιτών των χωρών μας. Το έχουμε επιτύχει στο παρελθόν. Μπορούμε να το επιτύχουμε και τώρα.

Σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη, κουράγιο και καλή αντάμωση!

 

Μοιράσου το άρθρο!