Κοινωνία

20/03/2019 - 00:27

Επιστρέφει στην Ελλάδα σήμερα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου

Στην Ελλάδα επιστρέφει σήμερα η 21χρονη Ειρήνη και τις επόμενες ημέρες  στη Λέσβο , μετά την περιπέτεια που έζησε επί ενάμισι χρόνο στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ. 

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2017 για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 2,6 κιλών κοκαΐνης και είχε προφυλακιστεί μέχρι την αθώωσή της στις 13 Μαρτίου 2019.

Το 21χρονο μοντέλο αναμενέται να πατήσει επί ελληνικού εδάφους στις 10:30, οπότε και προσγειώνεται η πτήση της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μαζί της επιστρέφουν και οι γονείς της, που είχαν μεταβεί στο Χονγκ Κονγκ για τη δίκη της, αλλά και ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η δίκη και η αθώωση

Η 21χρονη, που κινδύνευε με κάθειρξη έως και 26 χρόνια, κρίθηκε ομόφωνα αθώα από το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ στις 13 Μαρτίου και αφού ήταν στις φυλακή 16 μήνες.

Πρόκειται για μια ευτυχή έκβαση, καθώς η δίκη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, με τον συνήγορό της Σάκη Κεχαγιόγλου να δηλώνει πως μια αθωωτική απόφαση θα εξέπληττε και τον ίδιο. Ο κ. Κεχαγιόγλου είχε πάντως δηλώσει επιπλέον ότι όλα θα κρίνονταν στην απολογία της Ειρήνης και στο κατά πόσο θα έπειθε με τις απαντήσεις της πως δε γνώριζε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά.


Η νεαρή κοπέλα αρνήθηκε τις κατηγορίες που της είχαν απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχε ιδέα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή της. Όπως φέρεται να ανέφερε η 21χρονη κατά τη διάρκεια της δίωρης περίπου απολογίας της, υπήρξε θύμα του άλλοτε στενού της φίλου, ο οποίος την παγίδευσε, δίνοντας της  την υπόσχεση των θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι γονείς της  21χρονης, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι το Χονγκ - Κονγκ από τη Μυτιλήνη.

 

Μοιράσου το άρθρο!