Κοινωνία

22/10/2015 - 12:46

Eποικοδομητική συζήτηση Δημάρχου με ΜΚΟ και εθελοντές για τους πρόσφυγες

Ο Δήμος Λέσβου, εκτιμώντας την προσφορά των πολυπληθών ελληνικών και ξένων οργανώσεων, που εδώ και καιρό προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα, με μεγάλη συμμετοχή, συνάντηση γνωριμίας, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Ξεκινώντας και καλωσορίζοντας τους εθελοντές, ο κ. Γαληνός, επεσήμανε ότι ο Δήμος Λέσβου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος και των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, διαχειριζόμενη, ουσιαστικά, το πρόβλημα για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ολοκληρωμένο σχέδιο, και παρεμβάσεις, συναντήσεις και  συνεντεύξεις σε Μ.Μ.Ε. της Ελλάδας και του εξωτερικού ευαισθητοποίησε τη διεθνή κοινή γνώμη, αποσπώντας – σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία - θετικά σχόλια για το  νησί μας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι όλη η Ευρώπη συμμερίζεται πλέον τη θέση που είχαμε εκφράσει εξαρχής, ότι οι καταγραφή των προσφύγων μεταναστών, πρέπει να γίνεται στην Τουρκία.

Ο Δήμαρχος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες  στους εθελοντές αλλά και σε όλους τους πολίτες του νησιού, που στηρίζουν την Δημοτική Αρχή, στο δύσκολο έργο της κάλυψης των  αναγκών και της στήριξης  των συνανθρώπων μας που καταφθάνουν στη Λέσβο, επισημαίνοντας ότι η αρωγή τους είναι ουσιαστική και πολύτιμη.

Κάλεσε, τόσο τους εθελοντές όσο και την τοπική κοινωνία να συνεχίσουν την προσφορά και την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, αλληλεγγύη που έχει προβληθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, καταδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της Λέσβου. Τέλος, ζήτησε τη στήριξή τους για την ανάδειξη της Μυτιλήνης, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021. «Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα και μέσα από αυτή την υποψηφιότητα, να κερδίσουμε τη συνεχή προσοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός.

Οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της συνάντησης, επισημαίνοντας ότι απ’ την πρώτη στιγμή είδαν από τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά από τον Δήμαρχο ανθρωπιά και διάθεση για προσφορά και στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, όπου κατατέθηκαν προτάσεις, επισημάνθηκαν σημεία που πρέπει να βελτιωθούν και αποφασίσθηκαν συγκεκριμένες δράσεις, για την περαιτέρω πιο αποτελεσματική συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων με το Δήμο Λέσβου και  τις τοπικές αρχές.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Ψάνης, οι Αντιδήμαρχοι, Κώστας Αστυρακάκης, Αθηνά Ιωσηφέλλη, Γιώργος Κατζανός, Στρατής Τζιμής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Γιάννης Αμπουλός και ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, Προκόπης Σινάνης.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!